Home

Achtergrond 196 x bekeken

Lelies doen het goed

In de periode vlak voor Valentijn nam op de vestigingen van FloraHolland de aanvoer van lelies toe met bijna 5,5 miljoen stelen.

Dat is ruim 25 procent meer dan een week eerder. Ondanks de hogere aanvoer werden fors betere prijzen in alle groepen genoteerd. De Longiflorums verbeterden 6 cent met een week eerder en ook ten opzichte van vorig jaar en maakten nu gemiddeld € 0,45. Hier ligt het aanbod 7 procent lager dan vorig seizoen.

De Aziatische hybriden gingen voor bijna 50 cent van de hand en dat was 7 centen beter dan de voorgaande week en ongeveer 10 cent hoger dan vorig jaar. De LA-hybriden scoorden € 0,46 en ook dat is 4 cent beter dan een week eerder en 7 cent hoger dan vorig jaar. Bij 15 procent meer aanvoer dan de vergelijkbare week in 2009 is dat een beste ontwikkeling.

Verder leefden de Orientals helemaal op. Die maakten gemiddeld € 0,84. Een verbetering van bijna 15 cent binnen een week én ruim 20 cent meer in vergelijking met vorig jaar. Bij een uitbreiding van 20 procent in stuks een schitterende prestatie ten opzichte van 2009.

Arie in t Veld

Of registreer je om te kunnen reageren.