Home

Achtergrond 146 x bekeken

Lelieprijzen iets onder druk

Afgelopen week omvatte de aanvoer van lelies op de bloemenveilingen 4,3 miljoen stelen.

Een aanvoer die 5 procent lager was dan een week eerder. De prijzen stonden iets onder druk met uitzondering van de LA-hybriden die, bij een stabiel aanbod, met € 0,43 een centje beter werden betaald.

Bij de vestiging Aalsmeer van FloraHolland blijft de aanvoer van de Orientals onveranderd een stuk achter bij vorig jaar. Dit keer was dat meer dan 20 procent lager. Ondanks die aanvoerkrimp gingen de partijen over het algemeen voorzichtig weg en bleef de afname per transactie over het algemeen bescheiden. Bij de zwaardere partijen is de volume-afname wat groter.

De prijsvorming bleef over het algemeen redelijk goed, met name zwaar wit deed het weer aardig. Het lijkt er op dat de aanvoer in de veilgroep LA/Aziaat structureel een stuk lager blijft dan vorig jaar. Maar liefst 33 procent minder stelen werden er voor de klok verhandeld ten opzichte van vorig jaar. De prijsvorming is over het algemeen heel redelijk te noemen. In Naaldwijk was de aanvoer van Aziaten deze week gelijk aan vorige week maar nog altijd 20 procent lager dan vorig jaar. De prijzen doen het er best op. Vanaf 1 januari stijgt de prijs elke week licht. Week 1 een middenprijs van € 0,40 en nu is dat € 0,44 gemiddeld.

Arie in t Veld

Of registreer je om te kunnen reageren.