Home

Achtergrond 188 x bekeken

"Lasten stijgen snelst door GroenLinks en D66"

De lasten in gemeenten waar GroenLinks en D66 in het college van B en W zitten zijn sinds de vorige lokale verkiezingen het hardst gestegen.

Gemiddeld stegen de lokale lasten waar D66 in het college zat met 67 euro. Waar GroenLinks bestuursverantwoordelijkheid droeg stegen de lasten met gemiddeld 65 euro. Dat meldde de Volkskrant op basis van eigen onderzoek onder 435 gemeenten.

Uit het onderzoek bleek ook dat in gemeenten met VVD in het gemeentebestuur de lasten het minst zijn opgelopen. Gemiddeld bedroeg de stijging daar 52 euro.

Burgers zijn momenteel gemiddeld 673 euro aan onroerendezaakbelasting (ozb), rioolrecht en reinigingsheffing kwijt. In de gemeente Leiden stegen volgens de Volkskrant de lokale lasten het hardst. De inwoners van de stad betaalden in 2009 259 euro meer dan vier jaar ervoor.

In de gemeente Winschoten daalden de lasten voor eenpersoonshuishoudens in dezelfde periode met 147 euro. De bewoners van de Groningse plaats die in 2009 opging in de nieuwe gemeente Oldambt zijn daarmee het beste af, aldus de Volkskrant.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.