Home

Achtergrond 171 x bekeken

Langdurige spits door sneeuw

Automobilisten op de Nederlandse snelwegen stonden vanochtend massaal in de file. In het noorden, midden en westen van het land was het plaatselijk glad door sneeuw.

Vooral het verkeer in het westen van het land stond hierdoor vast, aldus een woordvoerder van de ANWB. Later op de ochtend leidde de witte neerslag ook op de snelwegen in het noorden tot problemen. De files duurden voort tot diep in de ochtend.

Tegen kwart voor elf stond er nog zo'n 50 kilometer totaal. Deze files werden veroorzaakt door ongevallen. Vooral op de A28 hadden automobilisten daar last van; in beide richtingen gebeurden ongelukken. Een busje dat op deze snelweg richting Utrecht over de kop sloeg, zorgde voor een lange file. Het verkeer moet daar over één rijstrook. Die situatie zal zeker tot kwart voor twaalf duren, aldus de ANWB.

Normaal zou er in de gehele ochtendspits op een woensdag ongeveer 170 kilometer file staan, maar deze woensdag stond er op het hoogtepunt bijna 375 kilometer. Alle snelwegen rond Rotterdam liepen vast en op de A12 tussen Utrecht en Den Haag stond het eveneens stil. Ook op de A7 en op de A9 stonden kilometers file. Vanaf Den Helder richting Amstelveen tussen Schoorl en knooppunt Raasdorp stond tegen kwart over acht 41 kilometer. Na half negen namen de files langzaam af.

De ANWB verwacht in de avondspits minder problemen. Weerkundige Harry Geurts voorspelt voor die periode lichte sneeuwbuien verspreid over het hele land. ,,Het verkeer moet daar wel rekening mee houden.''

In Groningen zijn woensdagochtend twintig aanrijdingen gebeurd, als gevolg van de gladheid. Er was vooral blikschade. Er viel een gewonde.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.