Home

Achtergrond 310 x bekeken 7 reacties

LTO vindt correctie percelen geen taak voor boer

Van boeren kan niet worden verwacht dat zij zelf de door DR verkeerd getrokken perceelsgrenzen corrigeren.

Die boodschap heeft LTO vanmiddag overgebracht aan leden van de Tweede Kamer en de pers.

Wanneer boeren via "mijn dossier’’ constateren dat Dienst Regelingen de perceelsgrenzen verkeerd heeft aangepast moeten zij dat zelf corrigeren. Dat is niet te doen, constateert LTO. Het kost erg veel tijd, de computerapplicatie van DR is er niet geschikt voor en het komt regelmatig voor dat de aangebrachte correcties door DR weer worden teruggedraaid.

Dienst Regelingen moet zélf de correcties zorgvuldig doorvoeren. Daarom pleit LTO voor een jaar uitstel van de nieuwe perceelsregistratie.

LTO constateert veel rumoer en onzekerheid bij boeren. "Zij hebben het idee dat ze belazerd zijn’’, aldus LTO-bestuurder Kees Romijn. "Dat zit heel diep’’. Volgens hem veroorzaakt de perceelsregistratie "een enorme deuk’’ in het imago van het ministerie van LNV en Dienst Regelingen. "Zij hebben vreselijk onderschat wat dit voor de boeren betekent".

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  herkauwer

  Het lijkt mij duidelijk. LTO verdomd het voor de zoveelste keer om wérkelijk voor haar achterban op te komen. Als de Dienst Regelingen er aantoonbaar zo'n jiskefet van gemaakt heeft dan moet LTO namens al haar leden aangifte tegen LNV doen. Van administratieve willekeur! En van ambtelijk-bestuursrechtelijke plichtsverzaking! Niet bij de CBB-lekenrechter maar bij een hoger rechtscollege. Tot aan de Hoge Raad. Want daarvoor houden boeren die stropdassen van LTO immers in leven!

 • no-profile-image

  gerrie

  En weer een linkse hobby. Achtelijke nietszeggende eindeloze procedures. Ga maar niet meer aan het werk want al die papierbaantjes staan op de tocht. Let maar eens op wat er inEuropa gaat gebeuren. Iedereen is ambtenarenmoe, zelfs de ambtenaren zelf

 • no-profile-image

  juiste opp

  Als je altijd de juiste oppervlakte hebt ingevuld is er niets aan de hand. Ik heb er 10 are bij gekregen. Die LTO jongentjes hebben altijd wat te zeuren.

 • no-profile-image

  Kritische Lezer

  LTO en LNV zijn nu eenmaal 2 handen op één buik, Herkauwer. Bovendien laat LTO zich ook nog eens door LNV betalen, dus je begrijpt....

 • no-profile-image

  boertje

  nou juiste opp dan ben jij zeker de enigste boer in nl die een kadastrale maat heeft die precies gelijk is aan de beteelbaren opp ff je werk zelf bij de dr.

 • no-profile-image

  LTO-Hater

  Past er nog wel een deuk bij in het imago van LNV dan?

 • no-profile-image

  Bert

  Natuurlijk wel. Boer kosten betalen.Overheid steekproefsgewijs controleren.Boer fout hij grote straf betalen.zodoende overheid inkomen en zonder kosten haar zin zonder kosten.

Laad alle reacties (3)

Of registreer je om te kunnen reageren.