Home

Achtergrond 6 reacties

LTO: uitspraak steun in de rug

Voorzitter Albert Jan Maat van LTO-Nederland ziet in de uitspraak van de rechter de ruiming van drachtige geiten op een bedrijf in Belfeld voorlopig op te schorten

"als een steun in de rug'' te zien. "Wij hebben altijd al gezegd dat de oplossing van het probleem gezocht moet worden in vaccinatie en niet in tankmelkonderzoek'', aldus Maat in een eerste reactie op het vonnis.

"Ik hoop vurig dat met deze uitspraak het einde van het ruimen van dieren in zicht komt'', aldus Maat. Hij presenteerde vrijdag een rapport over de economische schade die de maatregelen tegen q-koorts veroorzaken bij de schapen- en geitenhouders en wil daarover in overleg met het kabinet.Lees ook CBB: bedrijf geitenhouder niet ruimen

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  dirk

  Welke Steun bedoel je Maat Lto is toch voor aanpak Q koorts bestreiding zoals lto aangaf in dec Ze zijn akkoord met de wijze Betekend ook gezonde dieren doodmaken En je kunt op je site wel roepen tegen het doden van gezonde dieren te zijn maar de werkelijkheid is anders dat heb je als je een organisatie bent met veel te veel tegenstrijdige belangen Anders lees jullie eigen persbericht maar van 9-12-09 laat niets te wensen over Lto achter aanpak Q koorts

 • no-profile-image

  jan

  Bij twijfel niet ruimen !

 • no-profile-image

  boate

  Dirk, jij moet dat persbericht beter lezen. LTO stond er achter dat er besmette dieren zouden worden geruimd. En daar stonden en staan nog steeds alle geitenhouders achter, LTO-lid of niet. Maat geeft de juiste reactie. Stop ruimen, enten!

  Boate, niet-LTO-lid

 • no-profile-image

  boate

  LTO heeft idd. wel gezegd: juridische procedures halen niks uit; deze trein is niet te stoppen. Maar dat heeft Smits dus voorlopig wel geflikt! Blijft de vraag of ze maar mogen doortesten en of ze dat meteen weer mogen doen. Smits, sta er op dat er nu tien monsters worden genomen! En sta er ook op dat alle uitslagen binnen zijn en eensluidend zijn (ook van het RIVM) voordat er geruimd wordt! Anders allemaal naar Smits om hem te helpen!

 • no-profile-image

  Ook LTO-lid

  Juist Peter, jij ziet het haarscherp!

 • no-profile-image

  peter lto lid af

  LTO is goed in het achteraf mee lullen al naar gelang de uitkomst is. Als je zo tegen tankmelkonderzoek bent, waarom ga je er dan niet tegen in. Maar ja wiens brood men eet wiens woord men spreekt.

Laad alle reacties (2)

Of registreer je om te kunnen reageren.