Home

Achtergrond 279 x bekeken

LTO Noord neemt initiatief grote regionale vergister

LTO Noord afdeling De Wolden – Hoogeveen heeft het initiatief genomen voor de oprichting van een grote collectieve regionale vergistingsinstallatie.

Dat meldt de belangenorganisatie.In het gebied het Hooge Wold, bij het Drentse Hoogeveen, wordt 75.000 ton varkensdrijfmest en 8.000 ton kippenmest geproduceerd. De installatie zal dit als hoofdbestanddeel gaan gebruiken, naast natuurmaaisel. Hiervan is ongeveer 30.000 ton beschikbaar in het gebied.

De vergister is gepland op een locatie Buitenvaart aan de snelweg A37. Dit is dicht bij de kaasfabriek van DOC en tankstation Compaan, die ook mee doen aan het project. De warmte en elektriciteit van de vergister gaan naar DOC Kaas, terwijl het gas als brandstof aan het tankstation wordt geleverd.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.