Home

Achtergrond 227 x bekeken

LSVb steunt studentenacties

De Landelijke Studenten Vakbond LSVb staat achter de diverse bezettingen van universiteitsgebouwen en collegezalen in Nederlandse studentensteden.

Dat heeft voorzitter Gerard Oosterwijk laten weten. In onder meer Amsterdam, Utrecht en Nijmegen hebben studenten maandag rond acht uur gebouwen en zalen bezet om te protesteren tegen de voorgenomen bezuinigingen op het hoger onderwijs.

"De protesten vinden allemaal plaats op initiatief van de studenten zelf'', laat hij weten. De studenten zijn vooral boos over de dreigende afschaffing van de basisbeurs. "Dat de studenten het gehad hebben met het kabinetsbeleid, is op zich geen nieuws. Maar de absolute druppel is geweest dat universiteitsbesturen zich nu ook achter de voorgenomen bezuinigingen hebben geschaard. Die mensen moeten juist hun rug rechten voor hun studenten'', aldus Oosterwijk.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.