Home

Achtergrond 320 x bekeken 17 reacties

LNV gaat opnieuw testen in Belfeld

Minister Gerda Verburg (LNV) laat vandaag nog een nieuw monster nemen van de tankmelk op het geitenbedrijf in Belfeld.

Ze komt zo tegemoet aan de wens van het College van Beroep voor het bedrijfsleven, dat in afwachting van nader onderzoek de ruiming van het bedrijf met 3900 geiten vanwege de Q-koorts voorlopig opschortte.

De resultaten van het nieuwste monster kunnen zaterdag bekend zijn, zodat het ministerie maandag kan vragen de schorsing van de ruiming op te heffen, aldus een woordvoerder.

LNV wil vaart maken met de ruiming van het bewuste bedrijf, omdat daar al volop lammetjes worden geboren. De Q-koortsbacterie die in 2009 ruim 2300 mensen ziek maakte, komt in grote aantallen vrij bij een miskraam van melkgeiten. Om dat risico uit te sluiten, zijn sinds eind december ongeveer 37.000 zwangere geiten gedood. Op het bedrijf in Belfeld zijn ruim tweeduizend drachtige geiten, de helft daarvan kreeg al lammetjes, aldus LNV.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  geruimdbedrijf

  Als morgen de uitslag al bekend is, dan weet ik de uitslag al of de minister ook?????

 • no-profile-image

  peter

  LNV is blijkbaar zwaar teleurgesteld over de uitspraak in deze zaak. Waarom nu direct een heronderzoek ze kunnen toch gewoon met de reguliere onderzoeken mee blijven doen. Maar toch proficiat met deze overwinning

 • no-profile-image

  M. Indenkleef

  Stef ik wens je in de vervolg procidures veel succes. Want je hebt de duivel flink hard op zijn staart getrapt. De politieke ruimmaffia met hun ruggen verstopt achter de deskundigen zijn natuurlijk bang voor gezichtsverlies.Als er werkelijk een uitbraak is van Q-koors op jouw bedrijf dan verliep het aflammen niet zonder een abortes golf

 • no-profile-image

  harmen

  Mogen ze eigenlijk direct weer monsters nemen? Ik meende dat dat om de veertien dagen zou gebeuren. Als het al mag, dan opnieuw vijf monsters en alle uitslagen bekend en allemaal hetzelfde voordat er geruimd wordt! Smits, zet hem op en hou je taai!

 • no-profile-image

  gerrit schepers

  Kamerleden pas op uw tellen en draagvlak in de maatschappij. Laat de beide ministers niet doorgaan door over u heen te blijven walsen door zich telkens maar te verstoppen achter deskundigen. Nu is gisteren in de rechtzaal duidelijk geworden dat de monstername zowel over zijn geheel als specifiek van alle kanten rammelt. Als nu niet onmiddelijk wordt gestopt met deze onzinnige ruimingsacties dan voorzie ik dat er binnenkort 1 blij persoon opstaat in Nederland en wel; dhr Brinkman van Bouwend Nederland die een nieuw Tweede Kamer gebouw mag neerzetten. Misschien toch nog een snelle invulling van de Crisis en Herstelwet.

 • no-profile-image

  boate

  LNV/VWA stond al klaar om te ruimen. De dieren zijn dus kennelijk de afgelopen dagen al midden in de aflamperiode gescand en getaxeerd. Dus die gevaccineerde veestapel staat volledig stijf van de stress. Als er dan besmette dieren tussen lopen, dan zullen de uitslagen nu extreem hoog moeten zijn. Zo niet, dan mag deze boer een mega-schadevergoeding claimen.

 • no-profile-image

  Schepers

  LNV kan wel een nieuw monster gaan nemen, maar ze gaan volledig voorbij aan wat er gisteren is gezegd in het kort geding. In dat kort geding werd de PCR test volledig onder uit gehaald door professor Van Knaapen, dus de rechter zal dat ook in zijn motivatie meenemen. Hoe wil nu het LNV verder bedrijven besmet verklaren, en wat dacht je van die bedrijven die dus onterecht zijn geruimd. Nu zal toch hopelijk het recht zegevieren.

 • no-profile-image

  stefan

  waarom kan hier na 1 dag de uitslag bekend zijn , terwijl wij maanden op een uitslag hebben moeten wachten ??

 • no-profile-image

  geruimdbedrijf

  Ja, Jaap dit wist ik dus wel. Als er zoveel op het spel staat bij de overheid dan is voor mij de uitslag al bekend en dat komt altijd uit.

 • no-profile-image

  de harde kern maas en waal

  de mafia wil zijn gelijk haallen anders komeze deze kabienet periejode niet aan het aantal geruimde boere

 • no-profile-image

  bartje

  Zorg er wel voor dat er ook nu weer monsters elders geanalyseerd worden anders ken ik de uitslag al.......

 • no-profile-image

  jaap

  hoe kun je die uitslag dan al weten?

 • no-profile-image

  overeem

  Wij zijn blij met deze overwinning Smits. We hopen dat de waarheid op tafel komt . Nu blijkt dat de melktests niet goed zijn is het wel vreemd dat er vandaag alweer een melktest wordt genomen.

 • no-profile-image

  geitenhouder

  Ik wens jullie heel veel succes en zoals al meerdere personen hierop de site schreven laat weer door diverse instanties melkonderzoek doen.
  Als het blijkt dat het morgen de uitslag positief is ,gebruik dan ook de kracht en macht van jou kant om te zeggen dat je twijfelt aan deze onderzoek en dat je als nog weer opnieuw onderzoek wilt uitvoeren .
  Heel veel succes vanuit het oosten

 • no-profile-image

  harmen

  Hoeveel gevaarlijke uitstoot zou VWA daar hebben veroorzaakt tussen die duizenden hoogdrachtige geiten?

 • no-profile-image

  bezorgde melkgeitenhoudster

  Ik denk dat "het begrip" wat wij zogenaamd zouden hebben, volgens Verburg, voor de hele situatie nu wel weg is. Op geen enkele manier is dit uit te leggen aan de getroffen/betrokken geitenhouders. Ik hoop dat het nieuwe monster negatief is en dan mag de politiek echt eens laten zien waar ze voor staan. Ik wens iedereen hierbij betrokken veel sterkte en succes.

 • no-profile-image

  Inge

  Er wordt dus nog steeds getwijfeld door LNV. Nu wordt er een nieuw monster genomen en de uitslag is morgen al bekend... en wij maar weken wachten op de uitslag! Dit moet veel verder onderzocht worden, hier klopt heel veel niet. En hoe gaat het aflammeren? Zijn er klinische problemen of worden er gezonde lammeren geboren. Hier wordt dus kennelijk niet naar gekeken. Smits heeft èèn voordeel: hoe meer geiten er nu aflammeren, hoe minder drachtige geiten er over blijven. Ik hoop dat het goed gaat komen en dat de melkgeitenhouder in z'n gelijk wordt gesteld. Veel succes

Laad alle reacties (13)

Of registreer je om te kunnen reageren.