Home

Achtergrond 2 reacties

LNV-Loket zaterdag open vanwege perceelsregistratie

Het LNV-Loket is morgen (zaterdag) speciaal geopend van 9.00 uur tot 12.00 uur voor vragen over de perceelsregistratie.

Dit laat uitvoeringsorganisatie Dienst Regelingen weten. Wie vragen heeft kan het loket bereiken op telefoonnummer 0800 22 333 22.

Over de aanpassingen van perceelsgrenzen is veel onvrede bij boeren. Tijdens een kamerdebat gisteren liet minister Verburg weten dat boeren niet langer zélf hun perceelsgrenzen hoeven te corrigeren. Dat gaat Dienst Regelingen doen.

Boeren wel zelf controleren

Boeren moeten wel zelf alle percelen controleren. Mocht blijken dat een grens niet klopt moeten ze via www.hetlnvloket.nl en 'Mijn dossier' bij elk desbetreffende perceel een nieuwe lijn trekken, of een stip zetten waar de nieuwe grens moet komen, of door het opgeven van de juiste oppervlakte. In het opmerkingenveld moeten ze een toelichting geven. Dit is voor Dienst Regelingen een teken dat er iets niet juist is met de begrenzing. De dienst gaat naderhand zelf het perceel opnieuw controleren.

De boer hoeft dus niet zelf alle grenzen juist in te vullen. Het gaat erom dat Dienst Regelingen een signaal krijgt dat een perceel gecorrigeerd moet worden. De uitvoeringsorganisatie van LNV zal dan in overleg met de ondernemer de correcties doorvoeren.

Twee meter sloot

Voor waterrijke gebieden heeft Verburg de EU-regels kunnen oprekken. Bij sloten tussen landbouwpercelen mag maximaal 2 meter meetellen als subsidiabel oppervlak. Sloten mogen niet breder zijn dan 4 meter. Ondernemers mogen sloten niet zelf intekenen maar moeten de extra oppervlakte berekenen en in de GDI (Gecombineerde Data Inwinning) optellen bij het perceelsoppervlak. Dit oppervlak telt níet mee voor mestplaatsingsruimte.

Bij taluds komt er ook een verandering: vlak aflopende en beteelde taluds gelden tot het water als perceelsoppervlak.

Lees ook: Zelf percelen corrigeren hoeft niet meer

Administrator

Laatste reacties

  • no-profile-image

    LTO-Hater

    O jee, overuren!

  • no-profile-image

    jos

    ik heb ook gehoord dat de schaduw van boomwallen er afgetrokken word. Is het misschien omdat het gras onder bomen slechter groeit, dus dat strookje grond bij de boomwortel. Niemand wil zo nog bomen rond zijn land. Word je 2 keer gepakt, geen opbrenst en geen subsidie.

Of registreer je om te kunnen reageren.