Home

Achtergrond 257 x bekeken 7 reacties

LLTB laat ruimingen onderzoeken

De Limburgse Land- en Tuinbouw Bond (LLTB) gaat onderzoeken of zes met Q-koorts besmet verklaarde melkgeitenbedrijven in Limburg wel rechtmatig zijn geruimd.

Dat meldt het Limburgs Dagblad.

Als het resultaat van dat onderzoek aanleiding geeft om schade te claimen, sluit de bond niet uit dat ze samen met de getroffen geitenhouders naar de rechter stapt. De LLTB vindt dat het ministerie direct moet stoppen met de vorige week gestarte tweede ruimingsronde op besmette bedrijven.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  johan

  goed dat de democratie zijn loop heeft. iedereen doet zijn best.

 • no-profile-image

  melkveehouder

  Eindlijk worden ze wakker. Goede aktie, Aan pakken dit demokratische beleid

 • no-profile-image

  john

  wie betaald dat onderzoek??

 • no-profile-image

  dierenvriend

  STOP de ruimingen .NEDERLAND zal nooit Q KOORTS vrij worden .heel veel andere dieren kunnen ook de Q KOORTS bacterie bij zich dragen .alleen de bedrijven worden kapot gemaakt .is dat wat VERBURG en KLINK willen?

 • no-profile-image

  Student

  Wanneer er bij dieren een ziekte uitbreekt wordt er zonder pardon een hele hoop leed veroorzaakt. Afwachten of vaccineren voldoende helpt willen zij niet terwijl Q-koorts al jaren bekend is. Wanneer er echter de Mexicaanse griep om de hoek komt kijken bestelt NederlandBV zonder pardon 16 miljoen vaccinaties, en zijn deze nodig geweest?

 • no-profile-image

  r.veenstra

  Heel goed, en trek ze het vel maar flink over de oren. Advocaat Spong zei al eerder in een interview in een krant dat je de Staat zeker moet wantrouwen. Om te voorkomen dat dit eerder regel dan uitzondering wordt ,is de enige mogelijk heid hard terug te slaan. Actie is reactie. Iets ondernemen geeft in elk geval een beter gevoel. Ook al omdat dieren alleen in combinatie met de eigenaar wettelijk beschermd zijn.

 • no-profile-image

  herkauwer

  Chapeau voor de LLTB! Eindelijk een belangengroepering die de achterban niet in de kou laat staan. Maar het moet onder geen beding door de CBB-rechter worden behandeld, want dat is een ordinair en schaamteloos verlengstuk van LNV. De zaak moet dus voorgelegd worden aan een absoluut onafhankelijk hof. Met getuigen-deskundigen die zich niet door LNV of CDA de wet laten voorschrijven! Want zij die wet en macht misbruiken verspelen daarmee al hun democratische rechten. Althans: in een ware democratie!

Laad alle reacties (3)

Of registreer je om te kunnen reageren.