Home

Achtergrond 50 reacties

Koningin verkozen tot 'domste bontje'

Koningin Beatrix is verkozen tot 'domste bontje' van het afgelopen jaar.

Dat maakte de Bont voor Dieren vandaag bekend op basis van een internetverkiezing. In totaal zijn 15.000 stemmen uitgebracht op de website van de dierenbeschermingsorganisatie. Van de stemmers verkoos 41 procent koningin Beatrix als de bontdrager die het slechtste voorbeeld gaf.

"De koningin is gekozen omdat zij geregeld echt bont draagt en hiermee het verkeerde voorbeeld aan haar onderdanen geeft'', aldus directeur Claudia Linssen van de Bont voor Dieren. "We hopen dat de koningin door deze titel inziet dat bont dragen wreed is, veel onnodig dierenleed veroorzaakt en bovendien milieuvervuilend is.'' De Bont voor Dieren wil dat de majesteit afstand doet van haar bontkragen.

De koningin was genomineerd met topmodel Doutzen Kroes, presentatrice Catherine Keyl, landbouwminister Gerda Verburg en Rachel Hazes, weduwe van volkszanger André Hazes.

Donderdag maakt de Bont voor Dieren tijdens een ceremonie bekend wie de bezoekers van de website hebben verkozen tot 'coole bontgenoot'. Genomineerd zijn onder anderen dierenvriendin Marijke Helwegen en actrice Georgina Verbaan.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Frans J. M. Hendriks

  Beatricks mag dan wel tot 'domste bontje'gekozen zijn, dom is zij echt niet.
  In de kring van Bilderbergers waar zij zelf ook toe behoort, verkeren alleen maar mensen die va de Rothshild's leren hoe de weg te weten in de 'moneyflow' Geld betekent macht, en machthebbers doen altijd wat zij zelf graag willen. Money rules the world. een 'koningin' die heel stiekempjes de Bilderberg conferenties bezoekt en daar nooit iets over loslaat heeft wel iets te verbergen dacht ik zo, en kwa leefstijl is zijinderdaad geen goed voorbeeld voor het volk.

 • no-profile-image

  wipstaartje

  We dwalen nu wel af van het kernthema: de majesteit! En die heeft een voorbeeldfunctie! Dat vond de kamer destijds al met het foie-gras serveren op gala diners en dat hoort ook te gelden m.b.t. het dragen van bont. Want ik herinner er maar even aan: de overheid was druk bezig met het afbouwen van de pelsdierfokkerij, totdat het CDA in 2002 aan de macht kwam en alles weer terug draaide. De zieligheidsfactor speelt daarbij geen rol. Het gaat om zaken als respect en ethiek: de peilers van een waarachtige beschaving!

 • no-profile-image

  wipstaartje

  Oké Cas, je hebt gelijk dat het altijd oppassen geblazen is voor de nog véél dommere 'Korte Lontjes". Er lopen daar typelingen bij rond zonder een grein humor die tot enge dingen in staat zijn. Zulke lui hebben niks van doen met fatsoenlijke organisaties die keurig geregistreerd zijn en zich altijd aan de wet houden. Het vervelende is dat die nette clubs vaak juist graag met veehouders willen samenwerken om tot goede oplossingen te komen, maar dat veel boeren iedereen die ergens tegen is meteen gaan stigmatiseren of erger. Dat lost zéker geen problemen op. Integendeel! Openlijk draag ik zélfs geen imitatiebont om niemand op een bont-idee te brengen. Maar eerlijkheidshalve moet ik je bekennen dat ik weleens lingerie in luipaardprint draag. Dat vind ik al bont genoeg!

 • no-profile-image

  wipstaartje

  Je hebt gelijk Cas. Het is uitermate moeilijk om me een beeld te vormen van iets dat ik nooit gevoeld heb of kan waarnemen. Dat noemen we nu een open deur intrappen! En Gerbil, ik zie me niet als een 'links mens' en wil je alleen wijzen op de prachtige moraal van politici van partijen als CDA, LPF en PVV. Echt iets om de vlag voor uit te steken!

 • no-profile-image

  wipstaartje

  Cas-, als je hier woonde dan zou ik je de -straat uitschoppen! Want met zo'n lege toko heb jij een vrouw absoluut niks te bieden!

 • no-profile-image

  wandelaar

  Dat is nou juist het kenmerk van onpartijdige nieuwsgaring Melkveehouder. Of sta jij soms de ouwe sovjetdoctrine voor, die het CDA/CU met alle geweld nastreeft?

 • no-profile-image

  katja

  Veehouder, je bent een rund. Blijf dus maar Ergens want voor ons vrouwen ben jij Nergens!

 • no-profile-image

  spotvogel

  Ze heeft bont....en blauw bloed!

 • no-profile-image

  anastacia wolkowitz

  Nou ja, Denk Na, denk zelf eens na! Er worden bij ons miljoenen pelsdieren in kooien van krap een kwart meter gefolterd en dan vergast en gevild. En dat alleen maar om volgevreten westerse kapitalisten aan een sjiek en nutteloos kledingstuk te helpen! Dat is pas immoreel! Dat Mongoolse nomaden al duizenden jaren er voor kiezen om zwervend te leven- met alle gevaren, rampen en problemen van dien- is wél hun eigen keuze. Mogen ze misschien? Want iedere mens heeft in dit leven recht op het eigen portie ellende!

 • no-profile-image

  Leen

  Respectloos en arrogant dat bont voor dieren.

 • no-profile-image

  zacharias zwart

  Oranjeklant! Da's heel wat slimmer dan arrogant!

 • no-profile-image

  klaartje

  Ieder mens? Dus ook de majesteit?

 • no-profile-image

  Cas

  Katja, respect voor dieren heeft niets te maken met het dragen van bont omdat respect voor het (dieren)leven los staat van wat er na de dood met het (dieren)lichaam gebeurt. Tenzij je vindt dat elk dier een waardige begrafenis moet krijgen...maar dat geeft andere vleesetende dieren weer een hongerig gevoel.

 • no-profile-image

  Cas

  Katja, Als je tegen bont bent, dan koop je dat toch gewoon niet. Zo simpel is het. Het is pas kleinzielig als je andere mensen opdringt om hetzelfde te doen. Dat is pas verachtelijk. Verder valt het voor antibontmensen gewoon niet mee om inhoudelijk te reageren, omdat ze niet verder komen dan hun zieligheidsargument en wat woorden die kleine kinderen normaliter gebruiken.

 • no-profile-image

  Cas

  Sterker nog Melkveehouder, Claudia Linssen de directeur van Bont voor dieren verdient bij deze organisatie bijna 400.000 euro per jaar. En deze Claudia appeleert de Koningin op wreed gedrag wat natuurlijk totaal onzin is. Maarja, ook Claudia moet scoren voor haar geld en daardoor zijn menselijke normen en waarden niet meer van belang.

 • no-profile-image

  herkauwer

  Exact heer Hendriks, zo zit dat in elkaar. Bij het verhoor van Noud Wellink door de enquettecommissie was er tumult op de publieke tribune en schreeuwde iemand om opheldering over wat er op een Bilderbergconferentie besproken was. Stond dus kennelijk in relatie tot overname cq faillissement van banken. Niks meer van gehoord, helaas. De majesteit is zéker niet dom. Maar ze heeft wél lak aan wat beschaafde mensen vinden van bepaalde doot tijd en civilisatie achterhaalde hofgebruiken: drijf- en drukjacht, foie gras, neo-kolonialisme et cetera. Nou ja één ding is in haar geval wel zeker: geld maakt niet gelukkig!

 • no-profile-image

  Cas

  Wipstaartje, de Koningin heeft zich te houden aan de wet. Het is wettelijk toegestaan om bont te dragen! Anti-bontmensen doen voorkomen alsof het dragen van bont wettelijk verboden is, maar dat is het niet. Sterker nog, sommige antibont-mensen zijn zo stellig in hun overtuiging dat ze het acceptabel vinden om andere wetten te overtreden. En nog erger, vele 2e kamerleden vinden dat weer acceptabel! Ze denken dat ze boven de wet staan. Eigenlijk is de gehele anti-bontshow te vergelijken met de tactiek van Wilders. Propaganda, inspelen op gevoel en anderen zwart maken. Daarin heeft de anti-bontbeweging natuurlijk een sterk punt (trekt weer bekende Nederlanders aan). Maar dat neemt natuurlijk niet weg dat hun argumentatie heel zwak is.

 • no-profile-image

  Cas

  Herkauwer, nou wat is het verschil? Wat is er tegen dat mensen hun inkomen hiermee verdienen. U verdient toch ook ergens uw inkomen mee. Dat is onderdeel van het leven. De zeehonden worden echt niet verwaarloosd of uitgebuit. Ze hebben een vrij leven gehad. Dat is toch prima zo. Dus geen half verhaal, enkel ook u speelt weer in op emotie en gevoel. Er is helemaal niets mis mee dat mensen er geld mee verdienen. Een inkomen vergaren is algemeen gebruikelijk.

 • no-profile-image

  Cas

  Ik heb als kind heel veel handtekeningen opgehaald voor de zeehondjes die toen doodgeknuppeld werden. Gestimuleerd door de leraar werd ons wijsgemaakt hoe zielig dat wel niet was. Anderzijds werden bij ons op school de muizen weggevangen met muizenklemmen en vergif. Waarom wel de zeehondjes en niet de muizen (hoe hypocriet kun je zijn). Waarom is mij nooit verteld dat Eskimo-gezinnen hun inkomen met deze zeehonden verdienden. Dat betekent brood op de plank, iets waar wij in Nederland schijnbaar genoeg van hebben. Waarom werden er beelden getoond van een knuppelende Eskimo's waar heel veel bloed aan te pas komt. Alles is bedoeld om een schrikreactie op gang te brengen. Oh wat zielig, die arme diertjes. Dat ze door andere dieren op een veel erger manier aan hun leven komen werd er natuurlijk niet bij verteld. Het gaat dan niet meer om een open discussie maar een gekleurd verhaal met veel emotie. Er zijn mensen, zoals Georgina, die de werkelijkheid totaal ontvreemd zijn.

 • no-profile-image

  katja

  Cas, je bent verachterlijk! Gassie! Jakkes! Gédver...! Bah!

 • no-profile-image

  Cas

  Hoi Wipstaartje, je doet het goed zo! en eh, maak het niet te bont hé, haha.

 • no-profile-image

  wipstaartje

  Hé Cas, weet je wie het ook Bont maakt? Balkenende! Ik lach me een kabinetsbreuk!

 • no-profile-image

  melkveehouder

  Stom blad is dat agrarisch dagblad eigenlijk dat ze iedere verkiezing van elke links rabiaate club klakkeloos overneemt.

 • no-profile-image

  denk

  zolang we ons druk maken over dit soort zaken, terwijl er op de aarde honger , kou en elende is ( mongolie) die dit soort producten nodig heeft om te overleveren zijn we geen shop onder onze kont waard !!!
  ieder van ons draait aan de kachel en zit met een back koffie achter zijn computer, te lezen wat voor kwazel er door bont voor dieren de wereld wordt ingestuurd. schande !

 • no-profile-image

  wipstaartje

  Zaai ies ein beejtje doeém!

 • no-profile-image

  heb ook niets met bont

  Over fatsoen gesproken? Omdat iemand jouw mening en hobby niet deelt, hoef je die persoon niet zo te behandelen.

 • no-profile-image

  Veehouder

  Alsof georgina met haar kapotte broek wel weet hoe het moet, laat ze zelf maar eerst aan haar eigen outfit werken voordat ze wat over anderen wat zegt

 • no-profile-image

  wipstaartje

  Cas, jij bent niet goed wijs. Directeuren van Greenpeace, WWF, Novib en Artsen zonder Grenzen verdienen boven de twee ton (max. 235.000 euro) en dat is al treurig genoeg. Voor jouw vel wil men wellicht t.z.t. nog wel een paar knaken neertellen. Want als darmhuidvervanger zou er wellicht fakepalingworst van te maken zijn! Melkveehouder heeft ook te diep in zijn handgedraaide karnemelksepap gekeken. Georgina zit snaarstrak in haar velletje en is een anti-bont en dierenrechtenvechtster van het eerste uur. Met dit soort gossip zet je alleen maar jezelf te kijk hoor. Het is maar dat je 't weet!

 • no-profile-image

  Gerbil

  Zie je hoe "linkse"mensen agressief reageren!Links wil altijd zeggen hoe rechtse mensen moeten leven,andersom zie je dat niet!Sukkels!

 • no-profile-image

  LTO-Hater

  Ja, maar dat is betaalde ellende.

 • no-profile-image

  Cas

  Georgina Verbaan maakt zelf altijd al een zielige indruk, dus ik kan mij heel goed voorstellen dat zij "coole bontgenoot" gaan binnenslepen. Zieligheid verkoopt nu éénmaal goed. Mensen zijn daar gevoelig voor.

 • no-profile-image

  Cas

  Wipstaartje, u hoeft echt niet zo heetgebakerd te reageren hoor want heeel toevallig is Georgina een vrouw. Ik geef geen oordeel over vrouwen maar over mensen die alles maar zielig vinden en daarmee denken dat ze rechtvaardiger in het leven staan. Want rechtvaardig is Georgina niet omdat ze zich baseert op gevoel en wat ze zelf kan waarnemen. Wat ze niet waarneemt of waar kan nemen wordt totaal niet in haar oordeel betrokken. Dat is meer een tekortkoming dan zielig.

 • no-profile-image

  herkauwer

  Vertel dan wel graag het hele verhaal Cas. De grote jaarlijkse doodknuppelellende wordt vooral getrokken door Canada en Denemarken. Niet door Inuit maar door geldbeluste seizoenpremiejagers. Halve waarheden verbergen maar al te vaak hele leugens!

 • no-profile-image

  katja

  Zet je schrap Cas. Het gaat om de Intrinsieke Waarde van een dier. Het gaat om Civilisatie van de hedendaagse mens, Respect voor het leven, Gevoel voor juiste verhoudingen en Afschuw van materialisme! Mensen als jij vinden kennelijk dat men zich alles met dieren moet kunnen permitteren. Je zult ook wel geen problemen hebben tegen wapenhandelaren, tegen de handel in splijtstof, tegen handel in verdovende middelen? Mensen moeten immers hun geld verdienen! Mag ik je eraan herinneren dat onze regering doende was om de pelsdierhandel af te bouwen en dat het louter het normenloze CDA/CU regime was waaraan we de bliksemsnelle groei van die vreselijke sector te danken hebben. Er is prachtig mooi imitatiebont verkrijgbaar. Niet van echt te onderscheiden. De vuige decadentie ten koste van het dier moet maar eens stoppen! Liefst zo snel mogelijk.

 • no-profile-image

  Han

  Wanneer houdt Bont voor Dieren zich eens aan de regels van fatsoen om dieren leed te voorkomen. Het loslaten van pelsdieren is een actie die veel dieren leed veroorzaakt. Deze dieren kunnen eenvoudig niet in het wild overleven netzo min als de Leden van Bont voor Dieren dit kunnen. Nee ze maken liever mensen zwart die zich uit hoofde van hun functie niet kunnen verweren. Daarbij komt nog dat ze het liefs tin het donker oopereren met een bivakmusts op. Hoe bang kun je zijn voor je eigen schaduw.
  Net als al die mensen die reageren op deze site onder allerlei duistere namen en niet voorkomende plaatsnamen.

 • no-profile-image

  Cas

  Zoals je zelf al aangeeft Wipstaartje, het maakt niets uit wat er met het velletje gebeurt. Dood ben je dan toch al. Daarom is de discussie ook zo bekrompen en heeft echt enkel met persoonlijke levenshouding/instelling te maken en is dan ook helemaal niet met wapenhandel/kinderarbeid/drugshandel en wreedheden te vergelijken wat nogal eens gebeurt om het vlammentje aan te wakkeren.

 • no-profile-image

  melkveehouder

  Wipstaartje, je ontwijkt de fundamentele vraag image building over de rug van dieren wel te verdedigen valt. Tja, en botox trekt alles strak. Valt me bij deze club wel op dat juist de mensen die met het showen van hun eigen vel de kost dik verdienen, de meeste moeite hebben als geld wordt verdiend met het vel van dieren terwijl ze zelf leren schoentjes dragen.

 • no-profile-image

  Cas

  Beste Bertha, Je hebt helemaal gelijk. Maar nu komt het hele grote verschil. Ik leg mijn persoonlijke levenshouding/instelling aan niemand op! Anti-bontgroeperingen doen dat wel, door andere mensen zwart te maken en van de grootste wreedheden te betichten. Als je tegen bont bent, koop het dan niet maar verplicht anderen dat dan ook niet. Daarvoor is de anti-bontargumentatie veel te zwak (en teveel gebaseerd op het zieligheidsfactor).

 • no-profile-image

  Cas

  Inderdaad Normen en Waarden, je kan naar aanleiding van een dergelijke verkiezing van alles verwachten... Claudia Linssen van Bont voor dieren is daar of te naïef voor (kent haar eigen achterban niet) of nog erger ze speelt bewust hoog spel. Ik zou die directeur met een salaris van € 400.000 er gelijk uitgooien en die verkiezing van domste bontje direct terugdraaien. Ben blij dat ik niet in haar schoenen sta! Met de verkiezing van "coole bontgenoot" is daarentegen niets mis, daar zit iets positiefs aan (al hoef je het daar niet mee eens te zijn).

 • no-profile-image

  boertje lunteren

  Schandalig deze mensen Ze snappen niet dat door deze mensen [koningshuis] wij hier zo n vrijheid hebben dus denk in gevolg even na voor je oiets doet

 • no-profile-image

  Cas

  Beste Wipstaartje, je hebt gelijk dat ik niet een verband naar criminele mensen moet leggen. Dat is ook helemaal niet mijn bedoeling omdat ik ervan overtuigd bent dat de meeste antibontactievoerders dat helemaal NOOIT na streven. Ik neem mijn woorden daarover dan ook terug. Maar dat neemt niet weg dat ik de domste bontje verkiezing een uitermate gevaarlijke actie vind. Als het om dieren gaat kunnen sommige mensen heel extreem reageren en dat is het niet waard, de gevolgen zijn dan niet te overzien. Tenslotte zal ik jou niet veroordelen als je geen bont draagt, jouw keuze respecteer ik.

 • no-profile-image

  Cas

  Katja, de intrinsieke waarde is geen wetenschappelijk onderbouwde waarde, maar gebaseerd op een levensinstelling/houding (zeg maar een een soort geloof). Dit geloof wordt op dit moment opgedrongen en mensen die zich daar niet naar gedragen worden zwartgemaakt (Koningin Beatrix is domste bontje?). Dat heeft niets te maken met respect voor elkaars levensinstelling/houding. Dat vind ik schandelijk.

 • no-profile-image

  Normen en Waarden

  Over normen en waarde gesproken! Dit kan echt niet, van dit soort volk kun je van alles verwachten. Laaat men met rust die met dieren omgaan . En laat de koningin er tussen uit! Walgelijk!!!

 • no-profile-image

  katja

  PELSDIERENMOORD? DE MAJESTEIT MAAKT HET WEER BONT!!

 • no-profile-image

  melkveehouder

  Katja, hoe noem je mensen die hun imago willen opvijzelen over de rug van dieren om zo hun zakken te vullen? De intrinsieke waarde van Verbaan stijgt doordat ze krokedillentranen huilt over het lot van dieren. De waarde van haar eigen (uitgezakt) vel daalt waardoor haar boterhammetje in gevaar zou kunnen komen. Pronken met andermans veren komt haar goed uit, en per saldo gaat ze er in haar beurs op vooruit. Is dit geen verkapt misbruik van dieren met uiteindelijk financieel gewin?

 • no-profile-image

  wipstaartje

  Het wordt verdorie steeds gekker! Met Cas ben ik wel klaar, want het is zinloos om tegen een hol en feitenverdraaiend vat te discussiëren. Han, jij verward de eigenrichting en het onwettig handelen door het Dierenbevrijdingsfront met democratische acties van een nette organisatie. En 'Normen en Waarden' luister: iemand wiens vermogen ruimschoots voldoende is om heel Nederland op te kopen, hoef jij echt niet in bescherming te nemen hoor. Het is zelfs al zo erg dat er in Lunteren iemand meent dat wij onze democratie aan het koningshuis te danken hebben. Dat ligt wel eventejes anders dacht ik. Die poppenkast mag blij zijn dat de Nederlandse bevolking hen al eeuwenlang in stand houdt! Een lege huls zonder enige politieke en bestuurlijke invloed!Ben er maar blij mee!

 • no-profile-image

  wipstaartje

  Cas ik loop voor geen enkele discussie weg, maar jouw cirkelredenering is er consequent op gericht om de tegenpartij in diskrediet te brengen. Naast wettelijke beperkingen zijn er echter ook nog ethische en morele wetten om bepaalde zaken na te laten. Bont dragen bijvoorbeeld. Jij doet het voorkomen alsof bontopponenten criminelen zijn en ook nog eens deelnemen aan de graaicultuur door meer dan tweemaal de Balkenendenorm te verdienen. Je zult het mij hopelijk niet kwalijk nemen dat ik niet op zo'n manier wens te discussiëren?

 • no-profile-image

  katja

  Oké. Dat was hoofdstuk Intrinsieke waarde. Van het dier. Niet van een dame die over een vermogen van een triljard euro beschikt. En die nog altijd geen respect voor een simpel dier kan opbrengen. Dat vind ik nou schandelijk!

 • no-profile-image

  bertha dikkinga

  Hé Cas, laat nou bijna iedere mening met iemands persoonlijke levenshouding/instelling te maken hebben! Als jij het daar niet mee eens bent, kun je best eerst even jeself gaan spiegelen.

 • no-profile-image

  Cas

  Beste Wipstaartje, je loopt wel heel makkelijk weg van de discussie. Maar goed dat moet je helemaal zelf weten! Ik verplicht je tot niets, enkel je noodzaakt mij iedere keer weer om te reageren! Het ga je goed!

Laad alle reacties (46)

Of registreer je om te kunnen reageren.