Home

Achtergrond 168 x bekeken

Koenders: het ging premier niet om oplossing

Het ging premier Jan Peter Balkenende er niet meer om een oplossing te vinden maar om de PvdA de mond te snoeren. Dat maakte demissionair minister Bert Koenders voor Ontwikkelingssamenwerking zondag op uit de woorden van Balkenende in het tv-programma Buitenhof. Koenders vond de uitspraken van de premier ,,ontwapenend'', zei hij vandaag in een reactie op radio 1.

Volgens Koenders (PvdA) heeft Nederland juist internationale schade opgelopen doordat een langer militair verblijf in Uruzgan op tafel bleef liggen terwijl iedereen wist dat we daar weg zouden gaan. ,,Jammer dat het gegijzeld blijft in een vage discussie over de eenheid van het kabinetsbeleid'', zei Koenders. Het resultaat vindt hij ernstig, want in zijn ogen is hierdoor de positie van Nederland te grabbel gegooid. De PvdA wilde dat de NAVO ging kijken naar een oplossing maar het bondgenootschap had niet mogen komen met een verzoek om langer in Uruzgan te blijven, omdat dit voor de PvdA geen optie was.

Volgens hem is de PvdA altijd bereid geweest om naar andere opties te kijken, zoals het aanhouden van F-16's en opleidingsactiviteiten in Afghanistan. Koenders vindt de gang van zaken heel treurig. Hij had gehoopt dat de premier meer oplossingsgericht was.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.