Home

Achtergrond

Knaagdieren zoeken warmte en eten in huis

De plaagdierbestrijders hebben het op het ogenblik druk met het bestrijden van muizen en ratten die - net als iedere winter - onderdak zoeken in woningen.

De knaagdieren verlaten hun holen op zoek naar warmte en eten en doen er alles aan een huis binnen te dringen. Dat lukt vooral in oudere woningen. De ongenode gasten kunnen uitgroeien tot een ware plaag. Een vrouwtjesmuis kan eens in de acht weken een nest van zestien jongen krijgen.

Niet alleen particulieren hebben last van de ongewenste bezoekers, ook bedrijven kampen met invasies van knaagdieren. Dat zei secretaris Sanne Muiser van de Nederlandse Vereniging van Plaagdiermanagement Bedrijven (NVPB) vrijdag naar aanleiding van een bericht in de krant Sp!ts. Muisers organisatie heeft ongeveer 90 procent van de professionele markt in handen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.