Home

Achtergrond

Klink blij met rook-arrest

Demissionair minister Ab Klink van Volksgezondheid is 'verheugd' over het arrest van de Hoge Raad dat het rookverbod in de horeca, 1 juli 2008 ingevoerd, op dit moment weer gaat gelden voor kleine zaken zonder personeel.

Het rechtscollege oordeelde dinsdag dat de gerechtshoven in Leeuwarden en Den Bosch de wet eerder niet goed hebben geïnterpreteerd en dat er, in tegenstelling tot hun vonnissen, wel degelijk ruimte is voor een rookverbod voor kleine cafés.

Minister Klink gaat ervan uit dat de horeca haar verantwoordelijkheid neemt en de uitspraak van de hoogste rechter over het rookverbod naleeft, aldus een woordvoerder.

De Hoge Raad wil dat genoemde zaken, om het roken in de eenmanszaken De Kachel in Groningen en café Victoria in Breda, opnieuw worden bekeken, nu door het gerechtshof in Arnhem.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.