Home

Achtergrond

Kleine horeca blijft vechten tegen rookverbod

De kleine horeca geeft het verzet tegen het rookverbod niet op.

De stichting Red de Kleine Horeca Ondernemer laat dat vandaag weten in reactie op een beslissing van de Hoge Raad.

Het hoogste rechtscollege besloot dinsdag om het gerechtshof in Arnhem opnieuw te laten kijken naar de zaken tegen de cafés De Kachel in Groningen en Victoria in Breda. De Hoge Raad oordeelde dat een wettelijke grondslag bestaat voor een rookverbod voor kleine cafés, in tegenstelling tot wat eerder de gerechtshoven in Leeuwarden en Den Bosch hebben bepaald.

"De strijd is nog lang niet voorbij'', aldus voorzitter Jaap Brandligt van de stichting. "Nu de strafzaken worden terugverwezen, zal het gerechtshof zich alsnog moeten buigen over de andere verweren die zijn aangevoerd, waaronder het verweer dat het huidige rookverbod in strijd is met het gelijkheidsbeginsel. Wij zijn ervan overtuigd dat dit verweer zal slagen.''

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.