Home

Achtergrond

Kinderlawaai in Berlijn legaal

Kinderen in Berlijn mogen lawaai maken.

Door een aanpassing van een milieuwet gelden geluiden die door kinderen worden veroorzaakt voortaan ook juridisch als "sociaal passend en daarmee billijk''.

Dat maakte de Berlijnse senator voor Volksgezondheid, Katrin Lompscher van de partij Die Linke, woensdag bekend. Berlijn is daarmee de eerste Duitse deelstaat die kinderlawaai legaliseert, meldden Duitse media. Zelfs storende geluiden moeten worden geaccepteerd als zij de ontplooiing en ontwikkeling van het kind dienen.

Het bestuur van Berlijn reageert met het besluit onder meer op de reeks geschillen en rechtszaken over kinderlawaai. Lompscher benadrukte dat kinderen op hun beurt moeten leren rekening te houden met hun omgeving.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.