Home

Achtergrond 209 x bekeken 3 reacties

Kamer wil briefwisseling met Brussel voortaan openbaar

Briefwisseling tussen de Nederlandse regering en de Europese Commissie moet voortaan in principe altijd voor de Tweede Kamer beschikbaar zijn.

De Tweede Kamer spreekt dat uit in een motie van Groen Links die vanmiddag is aangenomen. Voor stemden naast GL ook PvdA, PvdD, D66, SP, PVV en VVD. De Kameruitspraak is een uitvloeisel van een debat dat de Kamer vorige week voerde met premier Balkenende over diens briefwisseling met voorzitter Barroso van de Europese Commissie. Daarin vroeg de premier aan Barroso om de Europese Natura-richtlijnen te actualiseren. Die reageerde daar afwijzend over.

De Kamer verwonderde zich over deze briefwisseling, die door de premier geheim was gehouden maar via de Volkskrant was uitgelekt.
Balkenende heeft aanneming van de motie ontraden. Nu deze wel is aangenomen wil de Kamer weten hoe de regering deze wens uitvoert. Als de correspondentie voortaan naar de Kamer komt is die daarmee ook openbaar.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  juvenalis 2

  De twee ultieme woorden die ik Balkenende bij het aantreden van zijn eerste boevenbende in 2002 hoorde uitspreken, waren niet 'Waarden' en 'Normen', maar "Chemie" en "Transparantie"! Als de 2e kamer nu het communiceren van EU-correpondentie en andere bilaterale contacten tot Wet verheft, dan kan wat mij betreft Jan Peter met al wat hij ons heeft aangedaan per Sita, van Gansenwinkel of andere zwerfvuilafvoerder op de schroothoop van onze parlementaire geschiedenis gestort worden! Ik heb gezegd! (Forum Romanum Imperii Domitiani Declamatore Decimus Iunius Iuvenalis, Anno Domini 2010)

 • no-profile-image

  anne

  Nu ook de brief over perceelsregistratie openbaar maken! . Zelfs met beroep op wet openbaarheid bestuur was dit nog niet eens mogelijk ! Kennelijk iets te verbergen.

 • no-profile-image

  gert

  Verburg mag zich ook graag achter niet of welbestaande brieven uit Brussel verschuilen

Of registreer je om te kunnen reageren.