Home

Achtergrond

Kamer eist meer hulp gedupeerde WW-starters

Een meerderheid van de Tweede Kamer van PvdA, SP en VVD wil dat minister Piet Hein Donner (Sociale Zaken) meer doet voor startende ondernemers vanuit de WW die onterecht voor fraudeur zijn uitgemaakt.

Vooral de uitspraak van Donner woensdagavond dat er niet opnieuw wordt gekeken naar zaken waarbij mensen al door rechter zijn veroordeeld, is verkeerd gevallen.

De vakcentrale FNV reageerde donderdag hierop "woedend''. Ook het Platform Zelfstandige Ondernemers (PZO) stelde dat de minister "goedwillende ondernemers om formele redenen in de kou laat staan''.

Vorige week oordeelde de Nationale ombudsman dat uitkeringsinstantie UWV werklozen die met behulp van WW een eigen bedrijf zijn begonnen, niet goed heeft voorgelicht en op het verkeerde been heeft gezet. Later kregen de starters te maken met terugvordering van uitkeringen en boetes.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.