Home

Achtergrond 154 x bekeken

Kabinet is het eens over reactie Irakrapport

Het kabinet is het eens geworden over een reactie op het Irakrapport van de commissie-Davids.

Een brief daarover gaat dinsdag nog naar de Tweede Kamer.

Dat heeft vicepremier Wouter Bos dinsdag gezegd na het extra kabinetsberaad over de kwestie, dat ruim 2,5 uur duurde. Volgens hem "doet de brief recht aan hoe iedereen erover denkt en stelt de brief tegelijkertijd vast hoe we in de toekomst verder moeten''.

Minister Eimert van Middelkoop (Defensie) zei na afloop dat het kabinet op basis van politieke integriteit en wederzijds respect tot een reactie is gekomen. Hij benadrukte nog eens hoe lastig dat was in deze zaak, waar partijen jarenlang zeer verdeeld zijn geweest.

De top van het kabinet en de meest betrokken vakministers zijn de afgelopen tijd veelvuldig bij elkaar geweest om een standpunt te bepalen over het rapport van Willibrord Davids. Na de presentatie van dat rapport op 12 januari ontstond bijna een kabinetscrisis, omdat de reactie van premier Jan Peter Balkenende daarop slecht viel bij de PvdA.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.