Home

Achtergrond

KNMI: gladheid houdt aan

Maandagavond en komende nacht wordt het op veel plaatsen glad door bevriezing van natte weggedeelten en opvriezing.

Later in de nacht volgt vanuit het westen regen die landinwaarts overgaat in natte sneeuw en sneeuw. In de ochtendspits en ook gedurende de rest van dinsdagochtend heeft vooral de oostelijke helft van het land te maken met gladheid. Dat meldt het KNMI maandag.

Volgens het meteorologisch instituut bestaat er de hele week kans op winterse neerslag en gladheid, ook door bevriezing van natte weggedeelten. Het KNMI adviseert iedereen die de weg opgaat de weerberichten en waarschuwingen te blijven volgen.

De ANWB verwacht voor dinsdagochtend een zware spits met zo'n 400 kilometer aan files. De avondspits van maandag is uitermate rustig. Rond 17.45 uur stond er 55 kilometer file in het land.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.