Home

Achtergrond 166 x bekeken 1 reactie

KNAW buigt zich over omstreden klimaatrapport

De Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen (KNAW) wil binnenkort een groep topwetenschappers bijeenbrengen om zich te buigen over een omstreden rapport van het internationale klimaatpanel IPCC.

Dat meldt de KNAW. Volgens de KNAW heeft het publiek in een debat over een zo belangrijk onderwerp recht op betrouwbare informatie en maximale transparantie. De organisatie ziet het als haar logische taak daar een bijdrage aan te leveren, onder meer door vast te stellen wat de wetenschappelijke zekerheden en onzekerheden zijn in de klimaatdiscussie.

Het IPCC-rapport uit 2007 kwam onlangs in opspraak, toen bleek dat er verkeerde aannames in stonden over het tempo waarin gletsjers in de Himalaya smelten. Vorige week kwam aan het licht dat ook fouten staan in een passage over het overstromingsgevaar in Nederland.

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    gert

    Bangmakerij,dan wordt je ineens belangrijk,verkeerde aannames ,zo weet ik er ook nog wel een paar,dit soort wetenschappers zijn gewoon luchtfietsers

Of registreer je om te kunnen reageren.