Home

Achtergrond

K8 en BOF willen nieuw veilsysteem komkommers

Partijen in K8 en Best of Four (BOF) willen een nieuw digitaal veilsysteem ontwikkelen.

De fusievereniging BOF heeft deze week aan K8 de afzetvisie met een open transparant marktsysteem gepresenteerd. K8 heeft ingestemd zo’n veilsysteem te willen uitwerken.

BOF heeft verder gekozen voor deelname aan de Associatie voor producentenorganisaties (APO) voor West-Nederland. Hierin werken Best Growers Benelux, Coforta (Greenery), Versdirect.nl aan bundeling van de komkommerverkopen. BOF wil een breed nieuw veilsysteem introduceren in Nederland voor glas-, vollegrondsgroenten en fruit. De komkommer-APO moet de aanzet zijn voor zo’n systeem, laat BOF weten.

Jac Dings, bestuurslid van Komosa, bevestigt dat behoefte is aan zo'n veilsysteem in Nederland. "Het moet een elektronische marktplaats zijn, dat pas kans van slagen heeft als er voldoende draagvlak is."

Of registreer je om te kunnen reageren.