Home

Achtergrond

Jong rosé weer stuiver duurder

Slachterijen omarmen de jonge rosés steeds meer en het aantal oud-rosémesters dat overstapt groeit. Het groeiende aanbod zette een aantal weken druk op de prijzen. Zeker omdat ook blank kalfsvlees een tijdje onder druk stond.

Maar de laatste weken krabbelt de prijs van jong rosé weer wat op. De vraag is heel behoorlijk en dat vertaalt zich in de prijs. Rosé onder acht maanden komt tot €3,50 per kg geslacht-gewicht. Dat is een stuiver meer dan de week ervoor. En die prijs kan nog wat verder doorstijgen.

De oudere rosés worden ook duurder. Hier komt eveneens €0,05 bij de prijs op, tot €3,10 per kg geslacht gewicht. Het kleine aanbod helpt hier een handje.

Blank kalfsvlees heeft de moeizame maand februari achter de rug. De aangetrokken afzet vertaalt zich meteen in stabiele prijzen. Blank noteert ongewijzigd: €4,57 per kg geslacht-gewicht. Dat is nog altijd aanzienlijk meer dan vorig jaar. Toen werd er per kg €4,23 betaald.

Toch is het niet zo dat de prijs van blank richting Pasen snel gaat stijgen. Zoals dat vorig jaar gebeurde. Toen kwam er in vier weken tijd een dubbeltje bij de prijs op. Een herhaling ligt niet voor de hand, omdat de huidige stabilisering in de prijs met de nodige moeite tot stand kwam.

Blank kalfsvlees zal deze maand ongetwijfeld iets duurder worden. Maar veel zal dat niet zijn, waarschijnlijk komt er niet meer dan een stuiver bij de prijs op.

prognose:

blank stabiel, rosés duurder

Of registreer je om te kunnen reageren.