Home

Achtergrond

Italië opent weg naar minder corruptie

De Italiaanse Kamer van Afgevaardigden heeft vrijdag ingestemd met de plannen van premier Silvio Berlusconi om strenger op te treden tegen corruptie.

Dat meldde het Italiaanse persbureau ANSA.

In het voorstel staat onder andere dat straffen voor corruptie bij publieke instanties worden verhoogd. Politieke procedures zullen door het voorstel efficiënter worden, waardoor er minder kans is op fraude. De plannen zullen volgende week gepresenteerd worden in een wetsvoorstel en moeten nog worden goedgekeurd door de Senaat.

De linkse oppositie heeft er daarnaast met een nipte meerderheid drie wetten doorheen gekregen. Eén van die wetten verplicht de regering een 'zwarte lijst' te maken met instanties, waarbij de maffia mogelijk betrokken is en waarmee vervolgens geen contracten mogen worden gesloten.

President Giorgio Napolitano is blij met de "positieve confrontatie'' tussen regering en oppositie.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.