Home

Achtergrond 213 x bekeken 3 reacties

Italië geeft 320 miljoen euro steun aan boeren

Italië mag haar boeren in totaal 320 miljoen euro steun geven.

De Europese Commissie heeft ingestemd met het steunprogramma, dat binnen de kaders van EU-staatssteunregels blijft.

De steun wordt verstrekt vanwege de economische crisis. De EU heeft eerder besloten dat lidstaten hun boeren maximaal 15.000 euro mogen geven in de periode 2008-2010.

De Commissie stemde ook in met steunprogramma’s voor boeren van Hongarije en Litouwen, met een omvang van respectievelijk 18,2 en 10 miljoen euro.

Nederland maakt ook gebruik van de tijdelijk verruimde staatssteunregels. Minister Gerda Verburg heeft deze aangewend voor de garantstellingsregeling voor de primaire sector en voor het eerder uitbetalen van inkomenstoeslagen.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  sjeng

  Nou, schijnbaar gunnen ze mijn dan geen steun, ik heb nog geen rooie cent gezien van de toeslagrechten. Geteld vanaf de eerste uitbetaling tot nu heeft me dit al 750 euri gekost. Dit is al het 4e jaar dat ik bij de laatsten zit. 4 x 750 euri = 3000 euri die achtergesteld zit t.o.v. de gelukkigen die eerst ontvangen hebben.
  Bovendien heb ik nog met de suikerloterij verloren. Ik vraag me trouwens af of degenen die wel hebben gewonnen ook kanspelbelasting moeten betalen.

 • no-profile-image

  veehouder

  De rest van de 15000 euro is door wouter Bos in de icesave affaire gestopt

 • no-profile-image

  Veehouder

  Verburg heeft dit gebruikt om de toeslagen eerder uit te betalen. Die 1,5 maand is gemiddeld maar 1 a s tientje(s) aan rente. Dus als je dat gebruiken van de 15.000 wilt noemen?

Of registreer je om te kunnen reageren.