Home

Achtergrond 2 reacties

Iscal gaat geen extra surplussuiker exporteren

De Belgische suikerproducent Iscal Sugar gaat geen gebruik maken van het extra exportquotum dat de Europese Commissie heeft ingesteld voor surplussuiker.

De bietenverwerker heeft de bietentelers laten weten dat de productiecapaciteit onvoldoende is om de suiker op tijd geproduceerd te krijgen, meldt het informatiecentrum Vilt. Hierdoor kunnen de telers dit jaar minder quotumbieten zaaien.

Iscal heeft een quotum van 285.000 ton. Daar bovenop heeft Iscal ruim 12.000 ton surplussuiker geproduceerd. Die is voornamelijk opgeslagen als siroop. Om in aanmerking te komen voor een exportcertificaat moet Iscal de siroop omzetten in witte kristalsuiker. Die moet binnen een maand na de aanvraag van het exportcertificaat worden geleverd.

Laatste reacties

  • no-profile-image

    boerke

    Dan planten die belgen toch nog wat meer patatten!

  • no-profile-image

    ab

    Waarom dan geen suiker ruilen met een andere firma? En later de suiker teruggeven als de stroop verwerkt is.

Of registreer je om te kunnen reageren.