Home

Achtergrond

Interne discussie Best of Four over APO

De nieuwe fusievereniging Best of Four (Tradition, Westveg en Unistar) voert intern discussie over al dan niet aansluiting bij een landelijke bundeling in APO's (associatie voor producentenorganisaties).

Morgenavond overlegt het bestuur van Best of Four met komkommertelers over de te volgen strategie. De vereniging is uit de komkommerbundeling in een zogenaamde APO West gestapt met The Greenery, BGB en Versdirect.nl. Voorzitter Jan Oosterom zegt dat een aantal telers onduidelijkheden ervaart over de koers, maar bij de stemming over de fusie stond al vast dat Best of Four uit de 'achten' zou stappen en een nieuwe marktstrategie zou ontwikkelen. "Daar is door veruit de meeste telers voor gestemd."

Volgens een komkommerteler bestaat er onder veel telers juist een verschil van mening met de koers van het bestuur. "Het bestuur denkt anders dan de leden. Een deel van de telers vindt dat we toch naar de APO zouden moeten. Er zijn straks drie komkommerpartijen; Kompany, Best of Four en APO West. Dan moet je toch naar een landelijke bundeling toe. Samen sta je sterker."

Volgens Oosterom is het APO-traject niet helemaal uit beeld, maar is er verschil van inzicht over de strategie met de andere telersverenigingen. Wat dat verschil is, wil hij niet zeggen. "Onze telers willen een open en eerlijke marktplaats. We zijn hard in de weer met het Belgische model. Dat ligt op koers."

Of registreer je om te kunnen reageren.