Home

Achtergrond 6 reacties

Idiote week leasemelkhandel

De paniek lijkt toegeslagen bij de verleasers van quotum. De voorlopige melkaanvoercijfers van FrieslandCampina voor janauari zijn duidelijk lager dan in dezelfde maand in 2009. En met de eindstreep in zicht (laatste handelsdatum leasemelk is 15 februari) zorgde dat voor hectische taferelen. Verleasers moesten fors met hun prijs zakken en leasers zaten eerste rang.

Leasemelk kelderde in één week tijd van €3,35 tot €1,85. Donderdag en vrijdag veerde de prijs weer wat terug. Maar ook nu wordt niet meer dan €2,25 betaald.

Er is nu nog een week leasemelkhandel mogelijk. En als de aanvoercijfers blijven afnemen, gaat de leasemelkprijs verder omlaag. Maar het is ook niet uitgesloten dat er nog leasers zijn die bij deze prijzen nog zaken gaan doen. Maar die kans is veel minder groot.

prognose:

lease goedkoper, heel misschien duurder

Laatste reacties

 • no-profile-image

  chris

  Waar staat dat er een veel lagere melkaanvoer voor januari is?? ik kan het niet vinden op de site van RFC. Der moet volgens de cijfers (tot dec) nog steeds worden ingeleverd op de leveranties om een overschreiding te voorkomen !!

 • no-profile-image

  melkveehouder

  Chris, analyseer de cijfers maar eens goed. We zitten tot nu toe ongeveer 0.75 % achter op 2009 en dit loopt op omdat de huidige aanvoer beduidend lager zit dan in 2009. Of we een onderschrijding van het quotum krijgen is moeilijk in te schatten, maar voor de zelfde overschrijding als vorig jaar moet er heel wat gebeuren. Ik reken zelf op een duidelijk hogere verevening dan vorig jaar.

 • no-profile-image

  binnen

  ik sluit me aan bij de conclusie van melkveehouder zuiden. Maar zet er wel een kanttekening bij. Bij een leaseprijs onder de 2 ct/% vet kun je het risico van superheffing al niet meer nemen. Nederlandse boeren laten zich niet graag de kaas van het brood eten en zullen hun uiterste best doen om toch hun eigen quotum vol te melken.

 • no-profile-image

  Henri Busger

  Ik hoorde net van mijn voervertegenwoordiger dat de prijzen op internet niet kloppen. De handel wil de leasemelk-vraag opdrijven om straks de prijs heel snel te laten stijgen. Bij deze. Iedereen is gewaarschuwd.

 • no-profile-image

  verliezer

  die kloppen inderdaad niet vrijdagavond alweer handel gedaan voor 2.8 ct

 • no-profile-image

  er is genoeg

  ja ja dat zal wel.heb vrijdagavond handel gedaan voor 2.0 cent.boer was blij dat ie het kwijt was.

Laad alle reacties (2)

Of registreer je om te kunnen reageren.