Home

Achtergrond

IPO: val kabinet heel ongelegen

De val van het kabinet in deze tijd van economische crisis komt heel ongelegen. Dat heeft de Commissaris van de Koningin in Zuid-Holland, Jan Franssen, vandaag gezegd als voorzitter van het Interprovinciaal Overleg (IPO) in een reactie op de val van het kabinet Balkenende IV.

"Er is nu een kabinet nodig dat krachtig regeert en structurele hervormingen kan doorvoeren om de economie stevig te krijgen. We verliezen nu in termen van regeerkracht zeker een half jaar en misschien zelfs wel een heel jaar'', aldus Franssen.

,,We waren ons als provincies aan het voorbereiden op de discussies over de herstructurering van de financiering om 35 miljard euro te besparen, zoals het kabinet wilde. Dat komt nu allemaal stil te liggen.''

Franssen (VVD) hoopt dat ,,er zo snel mogelijk'' nieuwe verkiezingen komen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.