Home

Achtergrond 220 x bekeken

IJsclubs hebben weinig aan straffe winter

Friese ijsclubs hebben weinig geld verdiend aan de strenge winter dit jaar.

Dat zegt voorzitter Jelle Wesselius van de Bond van IJsclubs van het gewest Friesland donderdag. "Het is financieel niet echt een hoogstaand jaar geweest; de opbrengsten wegen amper op tegen de vaste kosten.'' Grote geldproblemen bij ijsclubs zijn er volgens Wesselius niet.

Het uitblijven van winst komt vooral door het gebrek aan toertochten. "Echt inkomsten genereren kan alleen bij grote toertochten en die zijn er maar mondjesmaat geweest'', aldus Wesselius. Een ander probleem was het slechte ijs. "Het kostte veel geld om steeds de sneeuw te ruimen.'' Voor de snellere toerschaatser was het ijs bar slecht. "Even een paar uurtjes ontspannen op het ijs was er dit jaar niet bij.''

Toch is de voorzitter niet ontevreden over het schaatsen deze winter. "Je kunt altijd naar geld kijken, maar belangrijker is de beleving van de mensen. Ondanks de slechte ijsvloer heeft iedereen wel erg genoten. Vooral kinderen.''

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.