Home

Achtergrond 226 x bekeken

IEA: vraag naar olie stijgt in 2010

De vraag naar olie loopt dit jaar weer sterk op. Het Internationaal Energie Agentschap (IEA) heeft de schatting van de dagelijkse vraag naar olie naar boven bijgesteld tot 86,5 miljoen vaten per dag.

De eerdere schatting stond op 86,3 miljoen vaten per dag. De groei komt volgens het IEA geheel voor rekening van de opkomende economieën. De lidstaten van de OESO, de dertig meest ontwikkelde landen van de wereld, dragen niets bij en maken een ’olieloos’ herstel van de economie door, aldus IEA.

De bijstelling van het IEA volgt op een positievere verwachting voor de groei van de wereldeconomie van het Internationaal Monetair Fonds (IMF). De meest recente verwachting van het IMF gaat uit van een wereldwijde groei van 3,8 procent. Eerder dacht het IMF aan een groei van 3,1 procent.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.