Home

Achtergrond

Huismerk Jumbo stuwt winst

De introductie van het eigen huismerk in 2008 heeft supermarktketen Jumbo vorig jaar geen windeieren gelegd.

Het bedrijfsresultaat van het familiebedrijf uit Veghel steeg met 31 procent tot 46 miljoen euro ten opzichte van 2008.

"De verdere introductie van het Jumbohuismerk heeft in 2009 zijn beslag gekregen'', zei financieel directeur Ton van Veen woensdag in een toeliching. De winst werd verder opgekrikt dankzij een bovengemiddelde omzetgroei en door kostenbesparingen.

De omzet van Jumbo steeg vorig jaar met 7 procent naar 1,57 miljard euro. Deels was dat te danken aan de opening van tien nieuwe winkels. Met de recente overname van de Super de Boerwinkels zal de omzet van het supermarktconcern dit jaar meer dan verdubbelen naar 3,5 miljard euro.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.