Home

Achtergrond 2 reacties

Honderden gezondheidsclaims afgewezen

De Europese toezichthouder op de voedselveiligheid heeft honderden gezondheidsclaims van fabrikanten op levensmiddelen als ondeugdelijk naar de prullenbak verwezen.

Dit meldde de Consumentenbond vandaag op zijn website. Van de 430 onderzochte beweringen van producenten van levensmiddelen en voedingssupplementen over gezondheidsaspecten van hun producten bleken slechts negen claims voldoende onderbouwd met bewijsmateriaal. De European Food Safety Authority (EFSA) keurde eind vorig jaar ook al twee derde van een serie van 523 claims af.

De Consumentenbond is blij "dat het kaf nu eindelijk van het koren wordt gescheiden''. De bond stoort zich al tijden aan de vaak vage en leugenachtige claims waarmee fabrikanten hun producten op de markt brengen. Het blijken "vaak loze kreten of holle beloftes te zijn die consumenten misleiden''.

Administrator

Laatste reacties

  • no-profile-image

    kani Baal

    Nou de agrarische sector kan er ook wat van....champignons tegen kanker, komkommers tegen een slappe huid. noem maar op........ Ophouden met al die flauwe kul. Gewoon gezond en duurzaam lijkt mij al meer dan voldoende

  • no-profile-image

    h.wouters@kollumerland.nl

    Doet de agrarische sector dit of de tussenhandel?

Of registreer je om te kunnen reageren.