Home

Achtergrond 141 x bekeken

Honderden chauffeurs bijeen in Nieuwegein

De vakbonden in het wegvervoer hopen vandaag het grootste aantal chauffeurs ooit op de been te krijgen voor een manifestatie over de toekomst, die in eerste instantie in het teken zal staan van de vastgelopen cao-onderhandelingen in het wegvervoer.

Dat liet FNV-bestuurder Huub van den Dungen zaterdag weten. De bonden hopen minstens vijfhonderd chauffeurs te kunnen begroeten op de bijeenkomst in Nieuwegein. "Het grootste aantal ooit'', aldus Van der Dungen. Voor de bonden is het van belang alle neuzen dezelfde kant op te krijgen binnen de beroepsgroep en zo draagvlak te creëren voor de standpunten. "We willen ze als groep mobiliseren.''

Normaal gesproken is het loon het voornaamste punt van discussie in gesprekken over de collectieve arbeidsovereenkomst. In de afgebroken cao-onderhandelingen voor het beroepsgoederenvervoer is onenigheid over de arbeidstijden het grootste struikelblok.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.