Home

Achtergrond 14 reacties

Honden bijten twaalf schapen dood

Twee honden hebben in Ooltgensplaat (gemeente Oostflakkee) afgelopen weekeinde een ware slachtpartij aangericht.

De rottweilers beten twaalf schapen dood en verwondden nog eens twee schapen en twee pony's ernstig. Beide honden worden afgemaakt. Dat heeft de politie vandaag laten weten.

Een dierenarts moest de twee gewonde schapen afmaken. Een pony had volgens de politie minimaal letsel, de andere pony had zwaardere verwondingen. De dierenarts heeft de verwondingen van beide dieren gehecht.

Volgens een woordvoerster van de politie probeert de eigenaar van de honden via de verzekering een regeling te treffen met de eigenaren van de gedode en gewonde dieren.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  herkauwer

  Oké broodetende eigenaar. Hier in Waarheidsvindingerveen zijn we al blij als het baasje/bazinnetje van zo'n "bloedhond" getraceerd is, want in de meeste gevallen komt het dan wel rond met de schade. Erg vervelend natuurlijk zo'n akkefietje, maar geld is maar geld ten slotte. En als alles netjes wordt afgehandeld dan hoef je er geen dubbele bruine boterham minder om te eten. Neem ik maar aan! Wat ik maar wil zeggen: hondenliefhebbers zijn vaak lid van clubs die bladen uitgeven. Tegenwoordig vaak virtueel op internet. Zet daar nou eens een berekening op van de onkosten die het onaangelijnd uitlaten van een trouwe maar niet luisterende viervoeter teweeg kan brengen. Nog afgezien van het bloedbad en het dierenleed. Néé, dat ga ik niet voor jullie doen. Want ik ben geen veehouder en ik heb alleen maar een poes.

 • no-profile-image

  dierenvriend

  Bovendien, volgens dhabiha wijze geslacht worden is ook niet alles.

 • no-profile-image

  kees

  Waren het er dertien geweest, dan had die boer dubbel pech gehad!

 • no-profile-image

  Gert

  En die eigenaar een half uurtje bij de wilde beren in het hok.

 • no-profile-image

  klaas

  Geeft niks waren toch besmet met q-koorts. Opgeruimd staat netjes

 • no-profile-image

  herkauwer

  Beste Sylvia, dat honden dood vee, doodgeboren kalveren of lammeren of nageboorten aanvreten is toch iets anders dan een kudde schapen om zeep helpen. Ik neem aan dat er maar weinig boeren zijn die zulke honden los op hun erf hebben lopen. Grappig dat je dat zegt over 'mijn hond etc.'. Ik heb dat weet ik hoe vaak ook gehoord over het vertrappen van weidevogelnesten. "Mijn koeien doen dat niet"! Nee, dat zullen die van de buurman dan wel gedaan hebben! Maar het is en blijft vreselijk als er honden achter het vee aan gaan en dieren doden of het prikkeldraad of diep water in jagen. Zowel financieel als emotioneel.

 • no-profile-image

  wildbeheer

  Herkauwer denkt dat deze honden normaal gesproken aan een lijntje uitgelaten worden. Hoe simpel kun je zijn ? De meeste honden lopen gelukkig gewoon los op het erf en de ketting is zelfs verboden daar. Af en toe vinden twee elkaar en gaan op rooftocht, gelijk de vos dat doet. Afmaken is dan nog de enige remedie.

 • no-profile-image

  herkauwer

  Je kunt wel schreeuwen Leendert, maar die honden zullen niet zichzelf uitgelaten hebben. Het gebeurt steeds vaker dat er honden onaangelijnd worden uitgelaten. Met alle ellende van dien voor weidende dieren. Daarop (het onaangelijnd uitlaten) zouden gewoon structureel heel zware boeten moeten komen.

 • no-profile-image

  SCHAPEN HEBBEN OOK EEN EIGENAAR

  Het zal je maar gebeuren.
  Een ooi die op lammeren staat heeft al zo'n 500euro gekost op dat moment.
  Reken dan nog even 300 euro omzetverlies voor volgend jaar,wegens ontbreken van de lammeren.
  Daarna nog de vervangingskosten van de ooi en je bent dus 1000 ballen verder.
  Oh ja , de Rendac moet ook nog afgetikt worden a 35 euro.
  12*1035 euro=12420.
  De tijd die je nodig bent om de politie,je advocaat te woord te staan en om de rotzooi weer op te ruimen schat ik op twee dagen.(rechtzaak buiten beschouwing gelaten)16*30=480 euro
  En dan heb ik vast nog niet alles genoemd.

 • no-profile-image

  leendert Boersen

  Direct afmaken die honden...

 • no-profile-image

  dierenvriend

  Ik zou ook nog een paar ovetredingen van boeren en jagers kunnen opsommen die ik zelf heb gezien en die de overheid keihard zou moeten aanpakken. Maar helaas, niemand hier durft er iets van te zeggen, dus de politie/aid is vermoedelijk onwetende. En sorry, ik zeg ook niks, ik woon in het buitengebied en ik heb ook geen zin in een pak slaag van die horken op een onverwacht moment.

 • no-profile-image

  wandelaar

  Hoe simpel en oerstom kan een wildbeheerder zijn? Honden die altijd op het erf lopen en aan schapen, koeien en paarden gewend zijn die richten geen bloedbaden aan. Ze vreten hooguit, nét als een natuurlijke predator, in het voorjaar zogende jonge hazen of eieren en kuikens van fazanten, eenden en weidevogels op. En dan ook nog meestal omdat ze naast de trekker met de boer het land mee ingelopen zijn. Maar nu wat anders. Als de Nederlandse burger eens zou weten hoeveel huiskatten er op jaarbasis klandestien door hobbyjagers worden afgeknald, vergiftigd of geklemd, dan zouden er ware klopjachten op hen (die 'wildbeheerders' dus) worden gehouden. Vuilnis dat over 'afmaken als enige remedie' praat, schrijft of denkt, hoort in het afvalvat van onze maatschappij. Bah!

 • no-profile-image

  Sylvia

  Nou snap ik waarom anderen nooit iets verdienen met schapen. Want 500 en 300 euro in een jaar, dat kan ik niet rechtrekenen hoor. En ik houd toch echt iets aan mijn schapen over. De emotionele schade is zeker zo erg! Als ik die honden in mijn handen zou krijgen was ik in staat ze zelf om zeep te helpen. Inderdaad, lullig voor die hond want vaak is de eigenaar de veroorzaker, maar 1 x bloed proeven... geldt ook voor honden van boeren zelf! Nooit gehoord van honden die dode kalveren aanvreten of zelfs aan een kalvende koe beginnen? Als je zo'n hond hebt moet je zo hard zijn om maatregelen te nemen. Maar helaas geldt vaak weer... 'maar mijn hond doet dat niet'... Neem je verantwoording voor je beesten, dat moeten wij veehouders ook!

 • no-profile-image

  Glenn Hakkers

  Laat wel duidelijk zijn dat het niet alleen aan de honden ligt. Een groot deel begint al bij de opvoeding. Als die niet goed is geweest word een hond eerder agressief dan met een goede opvoeding.

Laad alle reacties (10)

Of registreer je om te kunnen reageren.