Home

Achtergrond

Hirsch Ballin zit het langst op Justitie

Minister Ernst Hirsch Ballin van Justitie heeft een record gebroken: hij is met meer dan 2871 dagen de langstzittende bewindspersoon op deze post sinds 167 jaar.

Hij passeert daarmee minister Van Maanen, die deze functie vervulde onder koning Willem I en koning Willem II, van oktober 1830 tot april 1842.

In totaal heeft Hirsch Ballin nu 2890 dagen erop zitten, zo meldde een woordvoerder dinsdag. Hirsch Ballin volgde in 2006 Piet Hein Donner op, die aftrad na een kritisch rapport over de Schipholbrand. Donner kwam in het volgende kabinet terug als minister voor Sociale Zaken. Hirsch Ballin mocht op Justitie blijven. In 1989 kwam hij daar voor het eerst, in het derde kabinet van Ruud Lubbers. Ook hij moest toen eerder opstappen, vanwege de IRT-affaire, in 1994.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.