Home

Achtergrond 168 x bekeken

Heinz profiteert van opkomende markten

De Amerikaanse levensmiddelenfabrikant H.J. Heinz heeft in het derde kwartaal van het gebroken boekjaar meer winst geboekt, geholpen door een sterke omzetgroei in opkomende markten.

Dat maakte Heinz vandaag bekend. De operationele winst steeg in de drie maanden eindigend op 27 januari vergeleken met een jaar eerder met 14 procent tot 437 miljoen dollar. De omzet van de fabrikant van ketchup, diepvriesproducten, soep en babyvoeding ging met 13 procent omhoog tot 2,68 miljard dollar. De verkoop in opkomende markten klom met 18 procent.

De winst per aandeel uit voortgezette activiteiten steeg tot 83 dollarcent van 76 cent een jaar eerder. Analisten gingen uit van een winst per aandeel van 77 cent. De concurrent van Unilever verhoogde onlangs nog zijn winstverwachtingen voor het gehele boekjaar dankzij de sterke groei in opkomende markten.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.