Home

Achtergrond 231 x bekeken

Hamburg roept scholieren op sneeuw te ruimen

Hamburg heeft leerlingen in de Noord-Duitse stad opgeroepen mee te helpen bij het opruimen van sneeuw.

Als ze op stoepen gaan strooien, is zelfs de uitval van een paar lesuren acceptabel, aldus een brief aan de scholen.

Meerdere schooldirecties en ouders reageerden afwijzend, meldden Duitse media vrijdag. Volgens hen is het een zaak van de stad. De Hamburgse autoriteiten verdedigden de stap wegens het "acute gevaar voor de buurt''. Inmiddels zijn ook ruim veertig tuinmannen van kerkhoven te hulp geroepen in de strijd tegen de massa's sneeuw en ijs.

Met name het noorden van Duitsland kampt met de gevolgen van het aanhoudende winterweer. Het openbaar leven is aanzienlijk beperkt. In het zuiden vonden talrijke ongevallen plaats door sneeuwval en gladheid.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.