Home

Achtergrond 231 x bekeken 12 reacties

Haast

Ze heeft zich er niet eerder over willen uitlaten, maar met de verkiezingen in aantocht solliciteerde Gerda Verburg vandaag alsnog naar een tweede termijn als minister van landbouw.

Haar werk is nog niet klaar, vindt zij. De vele nota's die zij de afgelopen jaren heeft geschreven, moeten grotendeels nog worden uitgevoerd en dat doet de CDA-politica graag zelf.

Dat is begrijpelijk. Verburg heeft de afgelopen jaren prachtige vergezichten geschetst van een innovatieve en milieu- en diervriendelijke agrarische sector, die ook nog eens een van de belangrijkste natuurbeheerders van het land moet worden. Hiermee oogstte zij veel lof binnen en buiten de Tweede Kamer, maar er was ook kritiek.

Want haar plannen gingen vaak niet gepaard met concrete en afrekenbare doelen en waar dat wel zo was, betrof het doorgaans een deadline die ver na haar ambtstermijn lag. Zo kan ik het ook, was een veelgehoorde reactie in het parlement.

Het valt daarom te prijzen dat Verburg haar werk wil afmaken. Wel is het te hopen dat zij op deze en andere dossiers, met name Natura 2000, in een volgende periode wat meer haast maakt. Want anders is klagen over de beperkte speelruimte door de demissionaire status van het kabinet, zoals zij gisteren deed, wel erg gratuit.

Agrarisch Dagblad

Laatste reacties

 • no-profile-image

  herkauwer

  Inderdaad Boerin uit Drenthe. Dit land en de boerenstand zijn béter af als LNV wordt ontmanteld en opgedeeld tussen EZ en VROM. EZ voor de agro-bedrijfsmatige kant, VROM voor landschap en natuur.

 • no-profile-image

  Guy

  Nou aub niet zeg,ze laat de oren helemaal hangen naar de ambtenaren.Kijk naar de pacht ik heb de indruk dat ze er geen snars van snapt waar ze mee bezig is,en het mestbeleid en de top kaarten .Ja het zal allemaal wel van Brussel moeten .Weg zijn en BLIJVEN deze grote misser op Landbouw

 • no-profile-image

  gli

  Laat ze eerst die uitzonderlijke pachtverhogingen maar eens terugschroeven!!!!
  Ze is toch geen dochter van een rentmeester???
  Het lijkt wel of men terug wil naar situties van voor 1900>

 • no-profile-image

  herkauwer

  Gerrit, het maakt niet uit welke CDA-er Verburg op zou volgen. Het beleid veranderd er niet door want het CDA maakt de dienst uit op LNV en zorgt dat alles gebeurd zoals het gebeurd. Stap op je fiets en ga kijken wat dat landelijke CDA in Vroomshoop van plan is. Dat bedenkt Gerda niet hoor. Dat wordt gedicteerd door het CDA/Rabo machtsblok. En door de ambtelijke top van LNV! Als marionetten van het Agri-machtsblok.

 • no-profile-image

  jan Laurense

  Ik ben het niet eens met wat er allemaal verteld wordt.
  Ze kan dingen goed gedaan hebben,maar had moeten aftreden,met
  de Q-koorts.Dat is verkeert aangepacht.
  Niet daadkrachtig opgetreden, zeker te laat.
  Daar is het helemaal mis gegaan.
  Vanmorgen gelezen weer 2 mensen overleden aan O-Koorts..
  Maar aftreden gebeurd niet
  Maar dat gebeurd nu eenmaal niet, in Nederland.
  En niet weer een commissie aanstellen, dat levert,meestal toch niets op.
  Dan komt er een nieuwe persoon, en dat is beter heeft een andere kijk op de zaak.
  Niet jammere er zijn genoeg mensen die dit kunnen leiden.
  Hoewel iemand met een argrarische achtergrond een pre is.
  Vriendelijke groet, Jan Laurense

 • no-profile-image

  herkauwer

  Welja: mevrouw witlokje degradeert ons kabinet tot een ordinair vacaturebank-object! Kan zij ons wellicht ook even verklappen waarom een normbesefloos persoon als zij (zie o.a. haar Agri-top50 profiel en de normen- en waardenloze geitenmoordpartijen) de aangewezen persoon zou zijn om als laatste minister van LNV binnenkort aan de Bezuidenhoutseweg het licht uit te doen?

 • no-profile-image

  boerin

  misschien is het beter als we na de verkiezingen geen ministerie van landbouw meer hebben, we betalen nu de natuur via lnv en we betalen economie via de heffing van de kvk dus de boeren hebben nu de lasten van 2 ministeries. als we economische zaken ondergebracht worden dan is het (net als in andere takken van ondernemers)de bedoeling dat we verdienen en exporteren en produceren, bij lnv is dat niet een belangrijk aspect van de landbouw. dan is natuur uitbreiding belangrijker

 • no-profile-image

  Gerrit

  Laat Gerda toch asjeblieft! opkrassen. Laat Joop Adsma het maar overnemen, of Ormel...maar ieg geen Gerda meer. Die heeft al genoeg schade gemaakt!!

 • no-profile-image

  Handrie Tuinder

  Het is jammer dat Verburg zo weinig voor de in crisis verkerende tuinbouw heeft gedaan. Alleen roepen: innoveren hebben ook al haar voorgangers geroepen en getuigd van weinig visie. Bovendien heeft zij geen leiderschap getoont en niets gedaan om deze kar mee uit het moeras te trekken. De kwaliteitsnormen van de producten bijvoorbeeld zijn met het waswater weggegooid. Ook dit is een schande!
  Het zou beter zijn iemand op deze post te zetten die meer inzicht toont.

 • no-profile-image

  dierenvriend

  Natara 2000 is alles wat VERBURG wil ,dus alle boerenbedrijven voor VERBURG aan de kant.

 • no-profile-image

  dierenvriend

  HELP stop ,VERBURG kan toch niet doorgaan met Nederlandse boeren en dieren te wurgen .geef VERBURG a.u.b. geen tweede kans om minister van landbouw te worden , ze heeft haar kans verspeeld .

 • no-profile-image

  Giell

  Zij kan ook in een kapsalon gaan werken !

Laad alle reacties (8)

Of registreer je om te kunnen reageren.