Home

Achtergrond 1 reactie

Groei varkens 1 kilo per dag

Veel bedrijven presenteren nieuw voer op de beurs. De Limburgse coöperatie Vitelia Voeders komt met het varkensvoer Magi-MAXX.

Uit onderzoek bij de Schothorst blijkt dat biggen hiermee meer dan 400 gram per dag groeien en vleesvarkens een groei van meer dan 1 kilo per dag kunnen halen, zegt Vitelia. Diverse maal- en mengtechnieken zorgen ervoor dat het een prima structuur heeft. "Dit in combinatie met de juiste voedingseigenschappen zorgt voor een explosieve groei, maximale maag- en darmgezondheid en een uiterst scherpere voederconversie", zegt Vitelia (stand 125).

Brok voor beren
Agrifirm (stand 202) komt met Groei Excellent voor beren. Steeds meer bedrijven gaan over op het mesten van beren. "Beren hebben een duidelijk hogere aminozurenbehoefte dan zeugen of borgen in het tweede deel van het groeitraject. Groei Excellent voorziet beren en vlees typische vleesvarkens in een optimale aminozurenbehoefte."

Welzijnskorrel
Brameco Zon (stand 140) heeft een welzijnskorrel voor vleeskuikenouderdieren die bij het strooi en niet op de dieren blijft liggen. Gewoon voer dat gestrooid wordt en op dieren valt, kan blijven liggen. Hierdoor pikken andere kippen op de rug, waardoor het verenpakket wordt aangetast en er veel onrust ontstaat.

Stand 125, 202 & 140

Agrarisch Dagblad

Eén reactie

  • no-profile-image

    varkenshouder

    moet ik hieruit concluderen dat het voer voor deze tijd niet goed was?

Of registreer je om te kunnen reageren.