Home

Achtergrond 169 x bekeken

Griekse premier: Geen geld nodig, wel steun

Griekenland is niet op zoek naar een Europees financieel reddingsplan om het land te helpen de grote staatsschulden te verkleinen. Dat zei de Griekse premier Giorgos Papandreou vandaag tegen de Britse nieuwszender BBC. Griekenland heeft politieke steun nodig om geld te kunnen lenen tegen dezelfde rentes als andere landen, aldus de premier.

Griekenland heeft binnen Europa een van de hoogste begrotingstekorten. Het land heeft beloofd deze in de komende drie jaar fors terug te schroeven naar de EU-limiet van 3 procent. Op dit moment bedraagt het begrotingstekort 12,7 procent.

,,Geef ons de tijd. Geef ons steun. En dan heb ik het niet over financiële steun, maar over politieke. Zo kunnen wij jullie laten zien dat wat ze zeggen geïmplementeerd wordt. Dan zijn we weer geloofwaardig'', aldus Papandreou tegen de BBC.

Zaterdag berichtte het Duitse tijdschrift Der Spiegel dat Griekenland mogelijk voor een bedrag tussen de 20 en 25 miljard euro aan financiële hulp van de eurolanden krijgt. Het Duitse ministerie van Financiën maakte bekend dat deze optie momenteel overwogen wordt, zo schreef het tijdschrift.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.