Home

Achtergrond 297 x bekeken

Goede presentaties van narcissen in keuringszaal

In de keuringszaal zijn deze week goede presentaties van narcissen te bewonderen.

Zoals de inzending van J. H. Oostdam die een aantal sterke cultivars showt. Aansprekend is de grote Narcissus 'All In' met de dubbele, oranje trompet. Deze narcis werd in 1980 geïntroduceerd en geregistreerd door Theo van der Hulst en is het resultaat van een kruising tussen de narcissen 'Orbit' en een onbekende narcis van W.F. Leenen.

Groot en geel is Narcissus 'Royal Dutch' en prachtig van kwaliteit de forse uitgave van N. 'Peeping Tom' die al sinds 1948 met succes op de markt wordt gebracht. Narcissen ook bij Cees Breed, die de prachtige, heerlijk geurende narcissen tazetta 'High Town' op het podium plaatste. Het resultaat van een kruising tussen de narcissen 'Matador' en 'Grand Soleil d’Or'. J.Th. M. van der Slot bracht Narcissus 'Willems Choice' naar de keuringszaal. Een uit de kluiten gewassen bloem en supergeel.

Foto

Arie in t Veld

Of registreer je om te kunnen reageren.