Home

Achtergrond 429 x bekeken

Goede kwaliteit tulpen in beeld

Het aantal tulpencultivars dat maandag werd ingebracht viel tegen.

Er werd echter verzekerd dat in de loop van de dag flink wat producten zouden worden aangevoerd, die de gehele week nog bekeken kunnen worden. Intussen staat Tulipa 'Hennie van der Most' van W. van Lierop er na een week nog heel goed bij. Prachtige snijtulpen worden getoond door HBM. Prachtig rood is Tulipa 'Cassini Design' die een lichte bladrand heeft. De purperen T. 'Jumbo' oogt eveneens erg goed, evenals de diepgele 'Bolroy Honey' en de rood/oranje T. 'Eur Chic'.

Paul van Bentem zette een vaas met de rode T. 'Tentation' op de keuringstafel. Deze tulp heeft in het bloemblad een witte zweem. Erg attractief. Gebr. van Velden showt deze week weer eens voortreffelijke Hippeastrum, waaronder de bloedrode H. 'Olaf' die veel bloeikracht heeft. Lelies zijn er ook deze week. Dit keer van Vletter- Den Haan die lelies in het knopstadium neerzette en dus nog vol in bloei moeten komen. Daaronder bevinden zich onder andere de oranje Lilium 'Swansea', de rode L. 'Tamburino' en de oranje L. 'Bonsoir'.

Foto

Arie in t Veld

Of registreer je om te kunnen reageren.