Home

Achtergrond 301 x bekeken

Goed resultaat voor Hobaho in 2009

Hobaho, dienstverlenend bedrijf in de sierteelt, heeft over 2009 een positief resultaat gerealiseerd van 644.000 euro.

Dit is bereikt door kostenbesparingen en bewuste keuzes ten aanzien van risico en omzet. Ook in de bloembollensector zijn de gevolgen van de economische crisis merkbaar, zegt Hobaho. "Desondanks zijn we in staat geweest om in vrijwel alle gewassen een groter volume te verhandelen ten opzichte van 2008."

Het Lissese bedrijf richt zich vooral op de segmenten bloembollen en vaste planten. De handelsomzet over 2009 is 127 miljoen euro. Afgelopen seizoen waren de tulpenprijzen in de voorverkoop historisch gezien goed. Deze daalden echter toen de oogst buitengewoon meeviel. De lelieprijs verbeterde zich gedurende het jaar.

Het bedrijfsonderdeel koelen & prepareren kent over 2009 een omzet van 3,5 miljoen euro. Dit dankzij tijdig in te spelen op de marktontwikkelingen, onder andere door sluiting van de vestiging in Heemskerk.

Sinds november 2008 is Hobaho weer actief in het veilen. De volumes waren afgelopen jaar bijzonder groot. Ook de groene veilingen en de digitale vraag- en aanbodbank van machines en materialen hebben bijgedragen aan het goede resultaat. Het onderdeel ketendiensten was, ondanks de marktsituatie, in staat om een aantal nieuwe variëteiten te introduceren.

De afgelopen jaren paste Hobaho haar organisatie aan op de gewijzigde marktomstandigheden, meldt het bedrijf. De visie op de markt wordt verder ontwikkeld. Henk Hoogervorst, algemeen directeur: "Wij gaan de toekomst positief tegemoet. Ons bedrijf is volop in ontwikkeling en gaat nieuwe uitdagingen aan. In 2010 wordt een portal opgezet wat digitaal handelen mogelijk maakt."

Of registreer je om te kunnen reageren.