Home

Achtergrond

Gobalgap uitgebreid met diervoer- en kalvermodule

De diervoedermodule en de kalfsvleesmodule van het GlobalGap certificeringsschema zijn klaar.

Vanaf maandag worden deze beide modules geïmplementeerd in het Globalgap-schema en kunnen bedrijven zich laten certificeren voor deze modules.

Dat meldt CBL-medewerker Anne Corine Vlaardingerbroek. Zij is namens de Nederlandse supermarktenkoepel CBL aanwezig bij de Globalgap-besprekingen. Zij meldt verder dat ook de veetransport-module is besproken. Ze verwacht dat vlak voor de zomer een concept-module veetransport gereed is. Na de zomer zou de module definitief ingepast kunnen worden in het Globalgap-systeem.

De Globalgap-organisatie bekijkt verder hoe de welzijnsvriendelijker tussensegment-productie in het Globalgap-systeem zou kunnen passen. Dat gebeurt naar aanleidng van de ontwikkelingen in Nederland, dat serieus inzet op de welzijnsvriendelijker tussensegment vlees.

"Het is voor ons de vraag hoe je dat in een internationaal-systeem vorm kunt geven, rekening houdend met alle regionale wensen en aspecten", aldus Vlaardingerbroek.

Of registreer je om te kunnen reageren.