Home

Achtergrond

Glibberen en glijden bij oefening voor Groninger veeshow

Lol hebben ze, Hans Broekhuyse en Peter IJpema in Ezinge.

Ze oefenen alvast voor de Groninger Rundvee Show, die zaterdag 27 februari wordt gehouden. Een onwennige pink en een gladde ondergrond buiten vraagt om wildwest-taferelen. Het leek er meer op dat Peter (liggend) werd voorgebracht dan dat de pink zich liet leiden. Gelukkig hebben de knapen nog weken de tijd om hun voorbrengen te perfectioneren. Foto Jan Bouwman

Aardappelhandelaar Willy Dobbelaer (rechts) en akkerbouwer Inghels uit Heikant maken zich klaar voor de lawaaioptocht. Vanavond trekken burgers en boeren uit Zeeuws-Vlaanderen door Hulst om opnieuw te protesteren tegen de ontpoldering. "Het wordt tijd dat de mensen in Den Haag zien dat niet alleen boeren tegen ontpoldering zijn, maar ook de burgers", aldus Dobbelaer. De optocht gaat vooraf aan een informatie-bijeenkomst in Hulst, waar ook het ministerie van landbouw uitleg gaf over de ontpoldering. Foto Camile Schelstraete

Een bakker haalt een plaat met broodjes uit de platenwagen. Het Productschap Akkerbouw (PA) vindt het vullen en leeg halen van de platenwagen zwaar werk. Daarom schrijft het PA een prijsvraag uit voor het beste idee om dit te verlichten. De uitslag is op 2 maart tijdens de Bakkerijdagen. "De onderste en bovenste bakplaat kunnen alleen met uiterste inspanning in de platenwagen worden geschoven. Een werkhouding beneden de knie en boven de schouder is sterk af te raden vanwege de lichamelijke belasting." Foto PA

Foto

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.