Home

Achtergrond

Glaskracht dreigt Ocap met claims

LTO Noord Glaskracht wil leden met claims begeleiden als de leveringszekerheid van CO2 door OCAP niet verbeterd.

In een eerste stap roept de belangenorganisatie leden op zich te melden bij hun rechtsbijstandsverzekering. "Dit is een voortraject en we kijken in hoeverre Ocap voor rede vatbaar is. Als het niet helpt willen we met drie of vier voorbeeldbedrijven een aansprakelijkheidszaak starten", zegt Jos van der Knaap voorzitter van Glaskracht Westland.

Volgens Van der Knaap zijn er diverse gesprekken geweest met Ocap, maar zijn de toezeggingen niet toereikend. Vlak voordat Glaskracht ledenbijeenkomsten ging organiseren stelde Ocap meer CO2 te zullen inzetten. De storingen zullen echter niet voor september opgelost zijn. "Dat gaat niet. Ocap factureert ook wat niet geleverd wordt en schuift levering door, maar tuinders hebben daardoor in 2010 veel te veel CO2." Glaskracht wil dat Ocap tuinders niet geleverde CO2 gaat terugbetalen. Ook ziet hij dat tuinders weer vaker naar de ketel teruggrijpen om CO2 zeker te stellen. Hoe groot de schade is op bedrijven door het niet leveren van CO2 is niet bekend. Gemiddeld betalen telers enkele tienduizenden euro’s aan CO2 bij Ocap. Ocap is vooralsnog niet bereikbaar voor commentaar.

Of registreer je om te kunnen reageren.