Home

Achtergrond 195 x bekeken

Gladheid zorgt voor problemen op de weg

De ochtendspits is vandaag zeer druk.

Regen en sneeuwbuien die van west naar oost trekken, zorgen in het hele land voor problemen op de weg. Het hoogtepunt van de drukte was iets over half negen. Toen stond het verkeer over 571 kilometer vast, waardoor deze maandagochtendspits de tiende drukste ochtendspits ooit is. Dat heeft de ANWB gemeld.

Vooral in de provincies Noord-Holland en Flevoland zorgt gladheid op de weg voor lange files. Op de A7 tussen Zaandam en Hoorn staan in beide richtingen lange files door ongevallen. De A6 tussen Lelystad en Emmeloord is veranderd in een ijsbaan. Veel automobilisten durven niet verder te rijden en hebben hun auto langs de kant gezet. Bij de Ketelbrug is de weg in beide richtingen versperd door geschaarde vrachtwagens die de helling van de brug niet op konden rijden. In de regio Utrecht staan de wegen helemaal vol.

Alarmcentrale Mondial Assistance telde omstreeks negen uur 160 ongevallen op de weg, twee keer zo veel als gemiddeld. Het gaat vooral om blikschade.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.