Home

Achtergrond

Gezinsdrama Baexem schokt gemeenschap

De politie heeft donderdagavond een 39-jarige man uit Baexem opgepakt die vlak daarvoor zijn 8-jarige dochter om het leven zou hebben gebracht.

Haar 10-jarige broertje raakte zwaargewond en ligt buiten levensgevaar in het academisch ziekenhuis in Maastricht, maakte de politie vandaag bekend. De plaatselijke gemeenschap is geschokt.

De man meldde zich donderdagavond rond elf uur hevig geëmotioneerd bij het politiebureau in Weert dat er in zijn woning in Baexem iets ernstigs met zijn kinderen was gebeurd. De politie trof vervolgens in de woning het dode meisje in haar bed aan. De jongen was op de benedenverdieping.

De vader moest zelf met niet nader genoemde verwondingen naar het ziekenhuis in Weert gebracht worden. Wie hem verwondt heeft, kon de politie niet zeggen. De politie heeft twintig rechercheurs op de zaak gezet. De moeder van de kinderen is twee weken geleden wegens relatieproblemen uit huis vertrokken. Zij had de politie daarvan op de hoogte gesteld. Ook de school wist van haar vertrek, zei directeur Har Boonen van de Harlekijn. De school had geen signalen gekregen dat er bij de kinderen thuis iets mis zou zijn, aldus Boonen. Ook de politie koesterde geen argwaan, aldus districtschef Piet van Hoek. Het gezin was niet bekend bij Bureau Jeugdzorg. De moeder is momenteel bij haar zoon in het ziekenhuis in Maastricht.

Burgemeester Arno Verhoeven van de gemeente Leudal, waaronder Baexem valt, reageerde vrijdag geschokt op het nieuws. Hij sprak zijn medeleven uit met de nabestaanden, de leraren en leerlingen op de school en de inwoners van Baexem die erg geraakt zijn door het voorval. Basisschool de Harlekijn, waar de kinderen op school zaten, gelastte alle carnavalsactiviteiten voor vrijdag af en stuurde de kinderen naar huis. De leerkrachten worden opgevangen door Slachtofferhulp.

De kinderoptocht zaterdag en de grote optocht maandag tijdens de carnaval gaan door, maar met een aangepast programma. Als de stoet door de straat trekt waar het drama zich afspeelde, gaat het geluid uit. De stoet trekt er in stilte langs.

De kinderen en hun ouders kunnen zaterdag vanaf tien uur op school terecht. Voor de kinderen is er dan opvang, de ouders krijgen informatie van slachtofferhulp en de GGD hoe om te gaan met vragen van kinderen over het drama.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.